Şehir-üniversite buluşmaları kapsamında düzenlenen yerleşke gezi programı ile üniversitemizin fiziki ve akademik yöndeki gelişimini paylaşan üniversitemiz bu hafta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı komutanlarını konuk etti.Şehir-üniversite buluşmaları kapsamında düzenlenen yerleşke gezi programı ile üniversitemizin fiziki ve akademik yöndeki gelişimini paylaşan üniversitemiz bu hafta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı komutanlarını konuk etti.

Programda ilk olarak Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ile Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, üniversitemizin bilimsel, sosyal ve kültürel imkânlarını tanıttı.

Yenilikçi Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezini (YETEM) ziyarette bulunan komutanlara, YETEM’de yer alan Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgi verildi.Ardından 7 gün 24 saat hizmet veren ve “Işıkları Hiç Sönmeyen Kütüphane” olarak tanımlanan 4 katlı; 8 bin metrekare yüzölçümlü, 950 kişilik oturma kapasitesine sahip Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi ziyaret edildi.

Komutanların bir sonraki durağı buluşları ile bilim dünyasını aydınlatan 60 önemli şahsiyetin portrelerinin yer aldığı Halı Müzesi oldu. Dağ Komando Okulu komutanları, müze ile ilgili hayranlıklarını dile getirdi.Daha sonra 97.0 frekansında gerçekleştirdiği başarılı yayınlar ile beğeni toplayan “Radyo SDÜ”yü ziyaret eden komutanlar, Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi(RATEM) bünyesinde verilen hizmetler hakkında bilgi aldı. 

694 Milyon TL Tarımsal Destek Ödemesi Yapılıyor 694 Milyon TL Tarımsal Destek Ödemesi Yapılıyor

“Çalgı Belgeliği”ni de inceleyen konuklar, burada Teke Yöresine ait el emeği ile 200 yıl önce imal edilen kemik düdük, dilsiz kaval, kabak kemane, tırnak kemane, Yörük kemane gibi 150 enstrümanı yakından görme fırsatı buldu.

Gezi kapsamında daha sonra, kapasitesi ve mevcut donanımlarıyla, bölgenin ve ülkenin en iyi spor merkezleri arasında bulunan Atatürk Spor Salonu ile tam olimpik özelliğe sahip aynı zamanda ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapan 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu gezildi.Program, öğrencilerin yenilikçi iş fikirleri ve projelerini hayata geçirebilmelerine katkı sağlamak amacıyla hizmete açılan “Prototip Atölyesi” ziyareti ile sona erdi.