Isparta Ülkü Ocakları bundan 19 yıl önce yani1992 yılında, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece yaşanan; kana susamış, insanlıktan çıkmış Ermeniler, Rus ordusunun destek ve himayesinde Hocalı’da yaptıkları katliamı rahmet ve minnetle anarak, bu doğrultuda kan bağışında bulundular.

ŞENCAN; “BUNUN HESABI ERMENİLERDEN SORULMALIDIR”

      Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Saygıdeğer hemşerilerim, dününü unutan milletlerin gelecekleri karanlıktır. Akıtılan Türk kanının doruk noktasına çıktığı ve batılılarca uygarlığın doruğu olarak adlandırılan içinde bulunduğumuz yüzyıl, dünya insanlık tarihi için aslında bir utanç tablosudur. Birileri barış havariliğine soyunmuş sağda solda nutuk atarken, BOP Eşbaşkanlığı adı altında sözde demokrasi havariliği yaparken,Türk’e yapılanlar görmezden geliniyor.Ne yazık ki dünyanın her köşesinde ezilenler için aslan kesilenler Türk söz konusu olunca susuyor.Ama şunu unutmayın zulüm asla payidar kalamaz.

     Isparta Ülkü Ocakları olarak bizler, 19 yıl önce Azerbaycan Türklerine karşı yapılan hocalı katliamını unutmadık. Hocalı’da, bütün dünyanın görmezden geldiği bir katliam yaşandı. Bu katliam 1992 yılında, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece, kana susamış, insanlıktan çıkmış Ermeniler, Rus ordusunun destek ve himayesinde Hocalı’da bir katliama giriştiler. Uluslararası hukukta ismine “soykırım” denilen bu katliamda 83’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’i yaşlı olmak üzere 613 kişi hunharca katledildi. Hocalıda yaşananlar dün gibi aklımızdadır.

     Bütün dünyanın gözü önünde yaşanan bu katliama rağmen, günümüzde Sözde aydınlar ve milli değerlerden uzak bazı siyasetçiler de soykırımcı ve işgalci Ermenistan’la dostluk, kardeşlik türküleri söylemektedir. İşgalci Ermenistan ile dostluk yarışına girenlerin ellerine, I. Dünya Savaşı’nda Ermeni çetecilerinin katlettiği insanımızın, ASALA terör örgütünün katlettiği diplomatlarımızın, Hocalı’da soykırıma uğrayan soydaşlarımızın kanları bulaşmıştır.

     Şu unutulmamalıdır ki, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Türk olan kişi, eli kanlı katillerle yan yana bile gelmemelidir. Batılı şımartmasıyla tepemize çıkmaya çalışan Ermenilere sesleniyorum. Sizleri akıttığınız kanda değil tükürüğümüzle boğarız.
Biz Isparta Ülkü ocakları olarak yıllardır Hocalı katliamını her alanda anlatmaya ve sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu yıl ise hocalı katliamını farklı bir etkinlikle anıyoruz. Bizler ülkücü gençlik olarak zulüm gören her Türk için canımızı ve kanımızı vermeye hazırız. Bu vesile ile bu yıl hocalı katliamını unutmamak ve hatırlatmak amacı ile kan vererek, kanımızı bağışlayarak gerçekleştiriyoruz. Türk Kızılayına kan bağışlıyoruz.
Bu kan bağışımızı faaliyetimizin diğer güzel bir yanı ise; bugün Azerbaycan Bakü'de bulunan gönüldaşlarımız tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirmemizdir. Bu vesileyle; Hocalı şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, Türk Dünyası’na bir kez daha başsağlığı diliyoruz” dedi.