Ülkü  Ortaokulunda 1Nisan Çarşamba günü okul öğrencilerine yönelik “ZARARLI MADDE VE ALIŞKANLIKLAR VE BUNLARDAN KORUNMA YOLLARI” adlı bir konferans gerçekleştirildi. 
Sunumu Isparta Kamu Hastaneleri Birliği sekreteri Dr.Osman  AYDIN  yaptı. Isparta Yeşilay Cemiyeti Başkanı Mevlüt   KORKMAZ ‘ın  katıldığı konferansa öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Yeşilay Cemiyeti Başkanı Mevlüt   KORKMAZ  “Sigara ve zararlı maddelerle ilgili farkındalık oluşturma ve okullarımızda   duyarlılığı artırma amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ,öğrencilerin  zararlı alışkanlıklar edinmesinde en önemli unsurların kötü arkadaş çevresi ve olumsuz yayınlar olduğunu belirtti.

Dr Osman  AYDIN “Sevgili öğrenciler bu gün duyacağınız şeyler sizin için önemli bir dönüm noktası olabilir. Çünkü bütün tuzaklar sizin için yapılmaktadır. Sizi sigara, alkol ve uyuşturucuya bağımlı hale getirmek  için karanlık güçler sürekli çalışmaktadırlar. İşte Yeşilay da sizi bu tuzaklara karşı uyarmak için bu konferansları vermektedir. Unutmayalım bağımlılık bir kere denemeyle başlar. Onun için bir kereden bir şey olmaz demeyin, çünkü bağımlılar hep bir kere ile başlamış ve bağımlı olmuştur. Bağımlılığa giden yolun ilk basamağı sigaradır. İçerisinde 4000’den  fazla zehirli madde bulunan sigarada kansorojen  maddeler de bulunmaktadır.

İstatistikler gırtlak kanserlerinin % 99’nun ve akciğer kanserlerinin % 90’ının sigara içenlerde olduğunu ve damar tıkanıklıklarının, kalp krizlerinin yine sigardan kaynaklandığını belirtmektedir. İkinci bir tehlike alkoldür. Alkol merkezi sinir sistemini bozar ve insanı sarhoş eder, sarhoş olan insan dengeli hareket edemez. Eğer arkadaşımız bizi zararlı madde kullanmaya zorluyorsa onu uyarmalıyız. Eğer bizi zorlamaya devam ediyorsa o zaman arkadaşlığımızı bitirmeliyiz. Onun için arkadaşlarımıza dikkat edelim. Zamanınızı spor, müzik, resim, kitap okuma sanat gibi faydalı uğraşlarla doldurun. Boş zamanınız kalmasın.” dedi.

Sunum içerisinde okul öğrencilerinden  Ali Eren AKYOL  okuduğu “Baba Uyan” adlı şiirle dinleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Program Yeşilay Cemiyetinin hazırladığı bilgi masalarının gezilmesi ve el broşürlerinin dağıtılması ile sona erdi.