Isparta eğitim tarihinde bir ilke imza atılmış 2 Kasım 2013 tarihinde Ülkü İlkokulu ve Ortaokulunun Okul Aile Birliği toplantısı polis nezaretinde gerçekleşmişti.

Toplantıda Okul Müdürü Mehmet Göksoy, bakanlığı politikalarıyla ilgili sözleri, seçimde kullanılan oy sayısının katılım için imza atanları tutmamasına rağmen seçimin geçreli sayılması günlerce eleştiri konusu olmuştu.

SEÇİMLERİN YENİLENMESİ İSTENDİ

Bu ilginç okul aile birliğ iseçiminden sonra İl Denetmenleri  seçimlere ilişkin incelemede bulundu. Hazırlanan raporda, Okul Aile Birliği toplantısının Okul Aile Birliği Yönetmeliği'ne uygun olarak toplanılmadığı, divan heyetinin oluşturma biçimi, oylama esnasında hazır bulunan üye cetveline göre oylama yapılmaması ve üye olmayanların salondan çıkarılmaması nedenlerinden ötürü seçimlerin yenilenmesi istendi. Belirtilen bu nedenlerden ötürü Okul Müdürü Mehmet Göksoy hakkında da ihtar cezası verildi.

Seçimlerin yenilenmesi için alınan karar Okul Müdürü Göksoy'a tebliğ edilmesine rağmen, seçimlerin neden yapılmadığı sorusunun yanıtı aranıyor. Ülkü'nün velileri de bir an önce seçimin yapılarak, Okul Aile Birliği'nin belirlenmesini istiyor. Veliler 'Madem seçim yenilenecek bir an önce yapılsın belirsizlik ortadanh kalksın neden beklendiğini anlamış değiliz' diye konuştular.