Ülkü’nün ne olacağı sorunu çözüldü. KML’ne yeni bina yapılıyor. KML binası Ülkü İlkokulu oluyor. Böylece alan Ülkü kampüsü olacak.

 
Günlerdir tartışılan Ülkü ilkokul mu, yoksa ortaokul mu olacak tartışması sona erdi. Yapılan görüşmeler, araştırmalar sonucu kalıcı bir çözüm yolu bulundu.
 
Buna göre Ülkü’nün yanında bulunan Kız Meslek Lisesi çevre yolunda yeni Kız Meslek Lisesinin yanına yapılacak binaya taşınacak. Eski Kız Meslek Lisesi binası Ülkü’ye devredilecek.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, gerekli bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek şu bilgileri verdi:”Velilerimizin ve öğrencilerimizin talepleri üzerine gerekli araştırmaları yaptık ve komisyonumuz kararını verdi. Sayın Valimizin de talimatı ile sorun çözüldü.
 
Kız Meslek Lisemiz için acil olarak çevre Jigolo arayan bayanlar yolundaki okulumuzun yanına yeni bir bina yapacağız ve Kız Meslek Lisemizi buraya taşıyacağız. Kız Meslek Lisemizden boşalacak iki binamızın birinde Ülkü İlkokulu, diğerinde ise Ülkü Ortaokulu eğitim – öğretime devam edecek.
 
Milli Eğitim Müdürlüğümüze yeni bina yapılıncaya kadar da şimdiki Ülkü İlköğretim Okulu binası Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ek binası olarak hizmet verecek. Yani bir bina ile birkaç sorunu çözmüş oluyoruz. 
 
Ülkü okulumuz da bir kampüse sahip olacak. Velilerimizin, öğrencilerimizin kafası rahat olsun.