Seçimde teşkilata rağmen liste çıkaran önceki ilçe başkanı Abidin Erem, genel merkezden bazı isimleri ve il başkanı Osman Zabun’u taraf tutmak ve bazı partilileri tehdit etmekle suçladı. 

Erem sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;

Saygıdeğer hemşerilerim !  
AK Partiye gönül vermiş çok değerli dava arkadaşlarım!
30 yıldır ilçemizde esnaflık yaparak, alın teri ile hayatını devam ettiren bir kardeşiniz olarak 31mart 2019 mahalli seçimlerinin ardından, AK Parti Genel merkezinin talimatı ile ilce başkanlığı görevine atandım.
Mahalli seçimleri kaybedermiş, oy oranı % 37 düşmüş ,bozguna uğramış bir teşkilatın yönetimine geldiğimizde, arkadaşlarımla birlikte secimin neden kaybedildiğini çok yönlü olarak araştırdık. Halkımızın her kesimi ile istişarelerde bulunduk. Köylerimizde tanışma toplantıları düzenledik. Yeniden faal hale getirdiğimiz ilce binamızı her akşam acık tutarak, herkesin görüş ve isteklerini dinledik. Kapımızı ve gönlümüzü herkese açtık. İlçemizin önemli sorunlarını tespit ederek çözümü için çalışmalar başlattık, projeler hazırladık.
Ne var ki : halkı ile bütünleşen ,halka hizmet Hakka hizmet sayan bir yönetimin çalışmalarını kimi menfaat çevrelerinin ve demokrasiyi içine sindirememiş, ağalık hevesi içerisindeki kimi şahısların, kabullenemediğini ,sahiplenemediğini gördük.
Daha da önemlisi, Ak Parti Genel Merkezinin ve İL Yönetiminin de Uluborlu da mahalli seçimlerin  neden kaybedildiğini hala anlayamadığını ya da anlamak istemediğini açıkça gördük. 
Kongre sürecinin başladığı günden beri, İlce Başkanlığı adaylığından çekilmem  için hem Genel Merkez hem de İL Yönetimi tarafından baskı altında tutuldum. Yönetimdeki arkadaşlarım desteklerini çekmeleri konusunda tehditlere maruz kaldılar. Ancak parti tabanımızdan aldığımız güç ile haklı mücadelemize devam ettik.
Dün gerçekleşen kongremizde yaşananlar, halkımızla bütünleşmiş yönetimimize karşı nasıl bir komplonun hazırlandığını açıkça ortaya çıkarmıştır. Tarafsızlığını koruması gereken il başkanımız sayın Osman Zabun kongrede yaptığı konuşmada, şahsımı rencide edici bir üslup kullanmış ve açıkça tarafını göstermiştir. Parti tabanımızdan gelen talep doğrultusunda, parti tüzüğümüz gereğince demokratik ve yasal hakkımı kullanarak aday olmamdan dolayı şahsımı suçlamıştır. İlce başkanı olarak katıldığım kongremizde, 9 aydır yürütmekte olduğum görevime ilişkin olarak faaliyet raporunu okumama dahi izin verilmemiştir. İl Başkanımızın açıkça bir saldırmaya dönüşen konuşmaları karşısında kendimi savunmama ve suçlamalara karşı cevap vermeme müsaade edilmemiştir.
Delegelerimizin hür iradesi İl Başkanımız tarafından açıkça baskı altına alınmış ve yönlendirilmiştir. Yaşanan kongremizin yasal ve demokratik bir zeminde gerçekleştirildiğini kabul etmek mümkün değildir. 368 Kayıtlı delegemizin bulunmasına rağmen seçimlere ancak 238 delegemiz katılmış 114 delegemiz bizim listemizi desteklemiş ,123 delegemizde diğer listeye destek vermiştir. Baskı ve tertip ile ortaya çıkarılmış olan bu  sonucu meşru olarak görmediğimizi siz değerli hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum.
Kurulduğu günden beri üyesi olmaktan gurur duyduğum ve artık milli bir mücadeleyi yürüttüğüne inandığım, Ak Parti hareketinin içinde Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın izinden yürümeye devam edeceğim. 
Ancak “haksızlık karşısında susan dilsiz, şeytandır” felsefesine inanmış bir kardeşiniz olarak, gerçeği konuşmaya, hakkı savunmaya, adaletin tecelli etmesi için mücadeleye devam edeceğim. Parti içi demokrasinin de ancak bu şekilde gelişeceğine inanıyorum.
Hayatım boyunca hiçbir zaman makam ve mevki hevesi içerisinde bulunmadım. 9 ay boyunca gücümüz yettiği kadar hiçbir ayrımcılık yapmadan halkımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde bulunduk. Çalışmalarımızda emeği gecen Tüm dava arkadaşlarıma ve bütün baskılara rağmen desteğini esirgemeyen partimizin çok değerli üyelerine sonsuz minnet ve şükranlarını sunuyorum.
Ayrıca görevde bulunduğumuz süre boyunca çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren milletvekilimiz sayın Recep Özel e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Tek üzüntümüz baskı ve tertip ile Ak Parti hareketinin ilçemizde son mahalli seçimleri kaybetmiş ve partimizin oy oranını %37 ye düşürerek ,halkımızdan uzaklaşmış, dar bir gurup yapılanmasına tekrar teslim edilmiş olmasıdır.
Hakkı hakim kılma mücadelemizi, siz değerli dava arkadaşlarımızla hep birlikte devam ettirme azim ve kararlılığı içerisinde, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Sağolun .Varolun