Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, sosyal medya hesabından Uluborlu sulaması ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Ünverdi, sosyal medya hesabından sulama suyu sistemine takviye yapılacağını bildirdi.

    Ünverdi, şu bilgileri verdi:
    “2015 yılında Uluborlu barajı tünel içindeki cebri borunun değişmesi çalışmasından dolayı DSİ bölge müdürlüğü tarafından barajdaki suyun tamamı zorunlu olarak boşaltılmış onarım yapılmıştır.

    2016 yılı bölgemizin yeterli yağış almamasından ve kiraz ağaçlarının sık meyve tutumundan dolayı çok su kullanılmış ve sıkıntı yaşanmış ve belediyemiz tarafından kısıtlamaya gidilmiştir.
    2017 yılı sulama dönemi için bölgemiz yine yeterince yağış almamış ve barajdaki su miktarı geçen yılki miktarında altında kalmıştır, Belediye olarak sulama suyu sisteme verilmeden altı adet sondaj kuyusu sisteme adapte edilmiş gerekli tedbirler alınmıştır. Fakat ilkbahar dönemi ilçemizin aşırı yağış alması sulama suyunun geç açılmasına sebep olmuş buda doğal olarak tasarrufa sebep olmuştur.

    Bugün itibarıyla vatandaşlarımız arasında sulama suyunda kısıtlamaya gidileceği konuşulmaktadır. Bugün yaptığımız değerlendirme sonucunda belediye olarak sondaj kuyularını çalıştırarak sisteme takviye etme kararı almıştır yarından itibaren uygulamaya geçilecektir. İmar planı içerisine verdiğimiz salma sulama suyu ilk bahar yağışlarının uzun sürmesinden dolayı geç açılmış barajdaki su miktarının az olması ve salma sulamanın sarfiyatının çok olmasından dolayı bir kez verilecek ve on gün içinde tamamlanacaktır.

Üreticilerimizin gereksiz yere panik yapmamaları ağaçların su ihtiyacı olduğu dönemlerde sulama yapmaları sulama hatlarını kontrol ederek su kaçakları konusunda hassas olmaları kaçak su kullanımı için oluşturduğumuz ihbar edenin kimliğinin bilinmediği kaçak su ihbar hattı için 02465313934 nolu telefon numarasına ihbar etmeleri kaçak su kullanımının sulama suyu maliyetlerini artırdığının bilinmesi gerekmektedir.”