Geçtiğimiz haftalarda Senirkent’te koronavirüs vakası çıkınca en yakın komşu ilçe Uluborlu’da bazı yaptırım kararları alınmıştı. İlçe Kaymakamlığı kararı ile Senirkent’ten Uluborlu’da gelen yollar kapatılmış, pazara Senirkent’ten giriş yasaklanmıştı.

İki ilçe arasında krize neden olan uygulamalar Milletvekili Recep Özel’in devreye girmesiyle giderildi. İYİ Partili Belediye Başkanı Aziz Tuna, Milletvekili Özel’e teşekkür etti.

Senirkent İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tip koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik bir karar aldı. Kararın yanlış değerlendirilmesi sonucu Senirkent ile Uluborlu ilçeleri arasında olumsuz gelişmeler yaşandı. Bunun üzerine İyi Partili Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna ile Ak Partili Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli yaşanan olumsuz giderilmesi için anlaştı. Bu anlaşmaya AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel büyük katkı sağladı. Vatandaşların alının karardan olumsuz etkilenmemesi adına sorunu çözen AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Özel’e İyi Partili Uluborlu Belediye Başkanı Teşekkür etti.

Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna sosyal medya hesabından Milletvekili Özel’e yaptığı teşekkür açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Coranavirüs hastalığı (COVİD-19) salgınının yayılımının önlenmesine yönelik olarak İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararları doğrultusunda yapılan uygulamanın yanlış değerlendirilmesi sonucunda, Senirkent ve Uluborlu İlçeleri arasındaki ilişkilerde meydana gelen olumsuzlukların giderilmesi ve vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesine yönelik girişimde bulunan Isparta milletvekilimiz Sn. Recep ÖZEL bey'e teşekkür ederim.”