Uluborlu, sosyal hizmet alanındaki devlet-vatandaş işbirliği ve özel sektör yatırımları ile öne çıkıyor. 25 milyon TL’lik özel sektör yatırımı ile Uluborlu’nun yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi kapasitesi 450’ye, sağladığı istihdam ise 300’e çıkacak. İlçe ekonomisine doğrudan ve dolaylı olarak sağladığı katkı yıllık 30 milyon TL.

BELEDİYE, ESKİ DEVLET HASTANESİ’Nİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HALİNE GETİRECEK

Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, kullanılmayan Devlet Hastanesi binasının Belediyeye tahsisini istediklerini açıkladı.

Uluborlu Belediyesi’nin 2007 yılında çizdiği ‘sosyal hizmet merkezi’ rotası 12 yılda büyük başarı ve ekonomik değer haline geldi. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi’nin ilçesini sosyal hizmetin merkezi yapma hedefinde önemli başarı sağlandı, ilçede göç engellendi, gençlere iş imkanı sağlandı.

Uluborlu’da devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan yatırımlar ve en son devam eden özel sektör yatırımı ile sosyal hizmet anlamında çok önemli noktaya ulaşıldı. Uluborlu’da 2019 yılı itibariyle yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi kapasitesi 450’ye ulaşılacak, bu alanda sağlanan istihdam ise 300’ü bulacak. Uluborlu Belediyesi, şimdi de eski Devlet Hastanesi binasını yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezine dönüştürmeye hazırlanıyor.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, sosyal hizmetin merkezi olmaktan gurur duyduklarını söyledi. 2007 yılında İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi ile başlayan sosyal hizmet atılımlarının bugün önemli bir noktaya ulaştığını belirten Ünverdi, şu açıklamayı yaptı:

DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ İLE YAŞLISINA HİZMET EDEN TESİSLER

“Sosyal hizmetler anlamında Uluborlu’da çok sayıda yatırım gerçekleştirildi. Bunlardan ilki İbrahim Ethem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü. İbrahim Ethem Erbil bey inşaatını başlatmış, yüzde 80 seviyesinde kalmış. 2007’de Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne tamamlattırdık. Sonra ailesi babası adına Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yaptı ve devlete bağışladı sağolsun. Hacı Mehmet Şençopur Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 55 yatak kapasiteli.

SOSYAL HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU 3 İLÇENİN HİZMETLERİ YÜRÜTÜLÜYOR

İlçeye sosyal hizmet merkezi kazandırdık. Senirkent, Uluborlu ve Keçiborlu ilçelerine hizmet veriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın evde bakım hizmetleri kapsamında 6 bakımevi var. Senirkent ve Senir’deki evler Uluborlu Sosyal Hizmet Merkezi’ne bağlı. 4 tanesi Uluborlu’da hizmet veriyor. SHM İlçe Müdürlüğü, Evde bakım hizmetleri, Sosyal ve ekonomik destek hizmetleri, Psikolojik danışmanlık hizmetleri, Şehit ve gazi yakınları ile ilgili çalışmaları yürütüyor.

260 YATAK KAPASİTESİ 150 KİŞİYE İŞ İMKANI

Özel  sektör, Bakanlıktan bakım merkezi yapma izni aldı. Uluborlu’da Gardenya Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılıyor. 260 yatak kapasiteli. 11 bin m2 inşaat var. 25 milyon TL’lik bir yatırım. Sosyal hizmet anlamında Uluborlu öne çıkıyor. Özel sektör yatırımı da tamamlandıktan sonra 400 yatak kapasitesine uluşacağız.

300 ÇALIŞAN İLÇE EKONOMİSİNE YILLIK 30 MİLYON TL KATKI

Hacı Ahmet Şençopur Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 60, İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi’nde ise 87 kişi kalıyor. Gardanya, 265 yatak kapasiteli. Dolaylı dolaysız olarak ilçe ekonomisine yıllık 30 milyon TL katkısı var. 2 kurumda 133 kişi çalışıyor. Sosyal Hizmet Merkezi’nde de 12 kişi çalışıyor. Özel sektörün yatırımı tamamlandıktan sonra 150 kişi de orada çalışacak. Toplamda 300 istihdamı yakalamış olacağız. Burada kalan yaşlılarımızın çoğu potansiyle hasta. Bu kişiler sağlık sektörü açısından da bir potansiyel.

BELEDİYE DE BU ALANDA YATIRIM YAPACAK

Eski Devlet Hastanesi binamız atıl durumda. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yaptırmak istedik ama mümkün olmadı. Biz Belediye olarak  buranın tahsisini isteyeceğiz. Tahsisi aldıktan sonra da Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapacağız. Yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredeceğiz. O zaman kapasitemiz 550’ye çıkacak.”

SOSYAL HİZMETE GÖRE EĞİTİM ALTYAPISI OLUŞTURULUYOR

Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, ilçenin sosyal hizmet potansiyeline yönelik olarak eğitim altyapısı da oluşturduklarını söyledi. Ünverdi, MYO’da yaşlı ve engelli bakımı programı olduğunu, çok programlı lisede de bu alanda bir bölüm olduğunu sözlerine ekledi.