Uluborlu’da 2007 yılında İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi ile başlayan yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri yatırımları Hacı Ahmet Şençopur Rehabilitasyon Merkezi ile devam etmişti. Şimdi ise Uluborlu Belediyesinin özel sektörün önünü açması ile 25 milyon TL’lik yatırımla Özel Gardenya Bakım Merkezi yapılıyor. Uluborlu yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile Isparta’nın kümelenme merkezi ve sosyal hizmet üssüne dönüşüyor.

Uluborlu, sosyal hizmet alanındaki devlet-vatandaş işbirliği ve özel sektör yatırımları ile kelimenin tam anlamıyla bir sosyal hizmet üssü olma yolunda ilerliyor. Uluborlu’da mevcut İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi 65 kişilik ve 83 kişiye istihdam sağlıyor, Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi 65 kişilik ve 51 kişiye istihdam sağlıyor. Bunlara ek olarak yapımı devam eden25 milyon TL’lik özel sektör yatırımı Özel Gardenya Bakım Merkezi ile Uluborlu’nun yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi kapasitesi 400’ye, sağladığı istihdam ise 300’e çıkacak. 

ESKİ DEVLET HASTANESİ REHABİLİTASYON MERKEZİNE DÖNÜŞECEK
Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, kullanılmayan Devlet Hastanesi binasının Belediyeye tahsisini istediklerini açıkladı. Uluborlu Belediyesi’nin 2007 yılında çizdiği ‘sosyal hizmet merkezi’ rotası 12 yılda büyük başarı ve ekonomik değer haline geldi. Uluborlu’da devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan yatırımlar ve en son devam eden özel sektör yatırımı ile sosyal hizmet anlamında çok önemli noktaya ulaşıldı. Uluborlu’da 2019 yılı itibariyle yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi kapasitesi 400’ye ulaşılacak, bu alanda sağlanan istihdam ise 300’ü bulacak. Uluborlu Belediyesi, şimdi de eski Devlet Hastanesi binasını yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezine dönüştürmeye hazırlanıyor. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, sosyal hizmetin merkezi olmaktan gurur duyduklarını söyledi. 2007 yılında İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi ile başlayan sosyal hizmet atılımlarının bugün önemli bir noktaya ulaştığını belirten Ünverdi, şu açıklamayı yaptı:

SOSYAL HİZMETLERDE KÜMELENME MERKEZİ
Sosyal hizmetler anlamında Uluborlu’da çok sayıda yatırım gerçekleştirildi. Bunlardan ilki İbrahim Ethem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü. İbrahim Ethem Erbil bey inşaatını başlatmış, yüzde 80 seviyesinde kalmış. 2007’de Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne tamamlattırdık. Sonra ailesi babası adına Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yaptı ve devlete bağışladı sağolsun. Hacı Mehmet Şençopur Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 65 yatak kapasiteli.

3 İLÇENİN HİZMETLERİ YÜRÜTÜLÜYOR
İlçeye sosyal hizmet merkezi kazandırdık. Senirkent, Uluborlu ve Keçiborlu ilçelerine hizmet veriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın evde bakım hizmetleri kapsamında 6 bakımevi var. Senirkent ve Senir’deki evler Uluborlu Sosyal Hizmet Merkezi’ne bağlı. 4 tanesi Uluborlu’da hizmet veriyor. SHM İlçe Müdürlüğü, Evde bakım hizmetleri, Sosyal ve ekonomik destek hizmetleri, Psikolojik danışmanlık hizmetleri, Şehit ve gazi yakınları ile ilgili çalışmaları yürütüyor.

150 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Özel  sektör, Bakanlıktan bakım merkezi yapma izni aldı. Uluborlu’da Gardenya Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılıyor. 260 yatak kapasiteli. 11 bin m2 inşaat var. 25 milyon TL’lik bir yatırım. Sosyal hizmet anlamında Uluborlu öne çıkıyor. Özel sektör yatırımı da tamamlandıktan sonra 400 yatak kapasitesine ulaşacağız.

İLÇE EKONOMİSİNE YILLIK 30 MİLYON TL KATKI
Hacı Ahmet Şençopur Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 60, İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi’nde ise 87 kişi kalıyor. Gardenya, 265 yatak kapasiteli. Dolaylı dolaysız olarak ilçe ekonomisine yıllık 30 milyon TL katkısı var. 2 kurumda 133 kişi çalışıyor. Sosyal Hizmet Merkezi’nde de 12 kişi çalışıyor. Özel sektörün yatırımı tamamlandıktan sonra 150 kişi de orada çalışacak. Toplamda 300 istihdamı yakalamış olacağız. Burada kalan yaşlılarımızın çoğu potansiyle hasta. Bu kişiler sağlık sektörü açısından da bir potansiyel.

EĞİTİM ALTYAPISI DA OLUŞTURACAK
Eski Devlet Hastanesi binamız atıl durumda. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yaptırmak istedik ama mümkün olmadı. Biz Belediye olarak  buranın tahsisini isteyeceğiz. Tahsisi aldıktan sonra da Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapacağız. Yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredeceğiz. O zaman kapasitemiz 550’ye çıkacak.”

Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, ilçenin sosyal hizmet potansiyeline yönelik olarak eğitim altyapısı da oluşturduklarını söyledi. Ünverdi, MYO’da yaşlı ve engelli bakımı programı olduğunu, çok programlı lisede de bu alanda bir bölüm olduğunu sözlerine ekledi.