Uluborlu, hayırsever işadamlarının destekleriyle yeni yeni eserlere kavuşuyor. Türkiye'nin en güzel devlet huzurevlerinden birisi İşadamı Mehmet Şençopur tarafından yapılıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağışlandı.

Isparta'nın devlet-millet işbirliği ile önemli eserlere kavuştuğu yerleşim yerlerinin başında Uluborlu gelir. Zira Uluborlu'da ilçenin sosyo-ekonomik yönden gelişimini sağlayan hemen hemen her eserin altında ilçe halkının deyimiyle bir hayırlı evladın imzası bulunur. Uluborlu'ya MYO binası yapan Ahmet Nedim Karasoy, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi yapan İbrahim Ethem Erbil, okul yaptıran Mustafa Kiriş ve Avukat Kemal Anız memleketini unutmayan hayırseverlerden bir kaçı. Ve son eser Uluborlu Huzurevi, bu yatırımın altında da İşadamı Mehmet Şençopur'un imzası bulunuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yakup Kütük ile İlçe Belediye Başkanı Mehmet Uğur Ünverdi'nin isteği üzerine İşadamı Mehmet Şençopur, ilçeye 5 yıldızlı otel ayarında Huzurevi kazandırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Uluborlu'da faaliyet gösteren ve tüm Türkiye'de bakıma muhtaç yaşlıların bulunduğu İbrahim Ethem Erbil Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin hemen yanında 65 kişilik huzurevi inşa edildi. 4 milyon TL'lik yatırım sonucunda tamamlanan Huzurevinde kişi başına 100 m2'lik oda düşüyor. Bayan ve erkek yaşlıların kalacağı huzurevinin açılışı ocak-2015'de gerçekleştirilecek. Hayırsever İşadamı Mehmet Şençopur'un babası Ahmet Şençopur adına yaptırdığı ve adına Ahmet Şençopur Uluborlu Huzurevi denilen eseri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işletilecek. Geliri olan yaşlılardan belli miktarda ücret alınacak, geliri olmayanlar için de ücretsiz bakım hizmeti verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yakup Kütük, Türkiye'nin en iyi huzurevlerinden  birini Uluborlu'ya kazandırmaktan ötürü mutlu olduklarını söyledi. Böyle bir yatırımı yaparak devlete bağışlayan Mehmet Şençopur'a teşekkür eden Kütük, "hayırsever işadamımızın babası Ahmet Şençopur adına yaptığı bu eser Türkiye'nin en iyi ve en güzel huzurevleri arasında. Buraya Türkiye'nin bir çok yerinden  bakıma muhtaç yaşlılarımız gelecektir. Uluborlu'da yaşlı bakım ve rehabilitasyon hizmetlerimiz zaten vardı. Hayırsever vatandaşımız İbrahim Ethem Erbil'in yaptırıp, devlete bağışladığı rehabilitasyon merkezinde Türkiye'nin birçok yerinden 60 yaşlı ve muhtaç vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Bu huzurevi ile birlikte Uluborlu, Türkiye'nin en iyi ve tercih edilir yaşlı bakım merkezi olacaktır" diye konuştu.