HEYET, BİLGİÇ İLE GÖRÜŞTÜ: Mehmet Ünverdi, Erol Civelekoğlu ve Senirkent AK Parti Başkanı Kadir Heybeli, doğalgaz için TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ile görüştü.

Yalvaç ve Keçiborlu’nun ardından Uluborlu ile Senirkent’ten de doğalgaz hamlesi geldi. Nüfus açısından istenilen normu taşımayan Uluborlu ve Senirkent, «ana hat üzerinden» çözüm üretecek. Bunun için Uluborlu ve Senirkent Belediye Meclisi, ortak hareket etme kararı aldı. 

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinden sonra Uluborlu ve Senirkent’in de doğalgaza kavuşması için çalışmalar sürüyor.

Isparta'nın ilçelerine doğalgaz gelmesi için çalışmalar sürüyor. Keçiborlu ilçesine doğalgaz hattı izni verilmesinin ardından Senirkent ve Uluborlu ilçelerinin de doğalgazla tanışması için çalışmalar sürüyor. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ve Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu ve Senirkent AK Parti İlçe Başkanı Kadir Heybeli doğalgaz görüşmeleri için TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'i ziyaret etti.

Uluborlu ve Senirkent ilçeleri doğalgaz gelmesi için aranan 10 bin nüfus şartını taşımadığından gerekli başvuruları yapamamıştı. İki ilçenin birbirine çok yakın olması ve iki ilçenin nüfus toplamı aranan kriterleri taşıdığından her iki Belediye Meclisi de ortak başvuru yapılması yönünde karar aldı. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından üst yönetim toplantısında 86 ilçeye yatırım yapılması, ana hat üzerinde bulunan 200 ilçeye nüfusuna bakılmaksızın ilave yatırım yapılacağı toplam sayının 300'e ulaşmasının planlandığı, Uluborlu ve Senirkent ilçelerinin ortak bir çalışma yaparak başvuru yapması halinde bu listeye dâhil edilebileceği belirtildi. 

Başvuru sonrasında Botaş tarafından yapılan fizibilite çalışmalarında Uluborlu ve Senirkent'in doğalgaz için uygun olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu ve Senirkent AK Parti İlçe Başkanı Kadir Heybeli konunun takibi için TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'i makamında ikinci kez ziyaret etti. Bilgiç konuyu bizzat takip edip, gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti.