Ege Bölgesi Uluborlulular Derneği, kaymakamlık ve belediye başkanlığı ile koordineli olarak planlanan 'Uluborlu Güç Birliği Platformu' için ilk toplantıyı yaptı.

Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya Kaymakam Hayati Taşdan, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Veysel Gildal ile il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Ünverdi, konuşmasında, Uluborlu'nun 50 yıllık vizyonu için yapılması gerekenleri; tarım ve hayvancılık, eğitim, refah seviyesinin yükseltilmesi ve kültür başlıklarında sıraladı. Uluborlu'da örgütlenme ve birlik eksikliği olduğunu ifade eden Ünverdi, "2007'de tarımsal kalkınma kooperatifini kurduk. Ancak birliktelik sağlanamadı.

Hibe ve kredilerden yararlanmak için mutlaka örgütlenme ve birlikteliği sağlamak gerekmektedir. Şu andaki hedefimiz paketleme tesisinin kurulmasıdır." dedi. Uluborlu'nun, bir kiraz üretim ve ihracat merkezi olmasına rağmen yerel ihracatçı bulunmadığına dikkat çeken Ünverdi, yazlık ev alanı için imar düzenlemesi, Çapalı Köyü'nün ilçeye bağlanması, Apollonia Antik Kenti'nin tescili, Uluborlu Evi sivil mimari tescili ve ilçede yetişen eski meyveler için kurulan koleksiyon bahçesi hakkında bilgi verdi.

İlçe Kaymakamı Hayati Taşdan da Uluborlu'nun eğitim, kiraz üretimi konularına değindi. Taşdan, bu platform tarafından burs havuzu oluşturulması, festivale uluslararası katılım sağlanması tekliflerinde bulundu.Teşekkür için söz alanların ardından iş adamı Ahmet Nedim Karasoy teşkilat şemasından bahsederek, bu toplantıya katılanların genel kurul üyesi sayılması ve geçici yönetim kurulu üyeliği için isim önerilmesi teklifini getirdi.

Önerilen isimler açık oya sunuldu ve 7 katılımcının geçici yönetim kurulunu oluşturması oybirliği ile kabul edildi. İkinci toplantının Ramazan Bayramı'nda yapılması kararlaştırıldı.