Uluborlu’da kiraz üreticisini ziyaret eden Isparta Ziraat Odası Başkanı ve İl Koordinasyon Başkanı Muslehattin Can Selçuk, çiftçilere kazasız belasız bol kazançlı bir hasat dönemi diledi.

ULUBORLU KİRAZI REKOR KIRACAK

Uluborlu halkının kiraz üretiminde büyük başarılara imza attığını ifade eden Başkan Selçuk; “Bugün kiraz üreticisi kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hayırlı kazançlar diliyoruz. Çok şükür bu sene kirazda olumsuz bir iklim durumu yaşanmadı. Her sene olduğu gibi kirazımız hem yüksek kalitede hem de tiktok hesap al verimi çok yüksek. Arkadaşlardan öğrendiğimize göre bu sene Uluborlu kiraz üretiminde tarihinin rekor kırılacak. 12 bin tonun üzerinde ürün beklenmektedir. Bu üretime meyilli çalışkan Uluborlu halkının başarısıdır. Tebrik ediyorum” diye konuştu.

SARAYLARA LAYIK KİRAZ YETİŞTİRİLİYOR

Uluborlu kirazının yüksek kalitesiyle ihracata gittiğinin altını çizen Başkan Selçuk; “Uluborlu kirazı ağırlıklı olarak Avrupa ve Rusya’ya ihraç ediliyor. İngiltere kraliyet sarayı ve Rusya’da kremlin sarayının kirazı Uluborlu’dan gidiyor. Kalite iyi olunca ürününüz her yerden talep ediliyor. Bu kapsamda şuan kadar 25 tane ihracatçı firma kiraz alımı için müracaat etmiş durumda. Üreticisinden işçisine, tüccarından sanayicisine hayırlı bol kazançlar diliyorum. Allah önce sağlık sonra kolaylıklar versin” dedi.