İlçede sağlık ve sosyal hizmet anlamında teorik ile pratiğin birleştirilebileceği güçlü altyapının bulunduğunu belirten Ünverdi, şu açıklamalarda bulundu:

ULUBORLU, EĞİTİM ŞEHRİ

"Uluborlu; tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge. Bilinen 5000 yıllık bir tarihi var. Uluborlu'nun tarih ve kültürel anlamda en önemli dönemi Selçuklular Dönemi. Uluborlu'nun her tarafınta tarih var, kültür var. Biz de bunları korumak için mücadelemiz ve çalışmalarımız var. Ovamızın bereketi var. Dünyanın en güzel kirazlarını biz üretiyoruz. Dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediyoruz. Özellikle şehir kültürü olan, medeni, kültürlü insanların yaşadığı bir ilçeyiz. Böyle bir ilçenin 3 dönem belediye başkanlığını yapmak büyük bir gurur. Uluborlu'ya hizmet etmek çok özel bir ayrıcalık.

EĞİTİM KAMPUSÜ HEDEFİ

Biz özellikle eğitimi önemsiyoruz. Dönemimizde eğitim adına çok önemli çalışmalara imza attık. Belediye Başkanı olduğum da MYO'nun fiziki arazisi yaklaşık 4 bin m2 idi. Ahmet beyin yaptırdığı bir bina vardı. Kayıtlı öğrenci sayımız 1000'di. Bizim özellikli amacımız MYO'nun olduğu alanda kampüs oluşturmaktı. Ek bina çalışmalarımıza başladık. Binanın inşaatını tamamlayıp, yukarıda kampüs oluşturmayı amaçlıyoruz.

1000 ÖĞRENCİ VARKEN 2400'E YÜKSELDİ

Uluborlu çok şanslı ilçe. Hayırseverlerimiz bir çok konuda bize katkı sağlıyorlar. Zincirli Mahallesi'nin olduğu MYO binasının arkasında 5 bin m2 yer aldık. Oradaki hayalimiz kampüs oluşturmak. Henüz tamamlayamadık ama en büyük arzumuz. Bu arada okulumuz gelişiyor, büyüyor. 2004 yılında MYO'da 6 program varken şu an 17 programına ulaştık. 12 öğretim görevlisi varken 28 öğretim görevlisine ulaştık. 3 bin m2 fiziki alan varken şu an 7 bin m2 fiziki alana ulaştık. 1003 olan öğrenci sayımız 2390'a ulaştı. Katettiğimiz mesafe ortada. Uluborlu tarihte bir eğitim merkezi. Uluborlu, Selçuklu'nun 22 medresede eğitim verdiği bir eğitim şehridir. O anlamda eğitimi önemsiyoruz.
Belediye binamızı MYO'ya verelim diye düşündük. Belediye binamız olur ya da olmaz çok önemli değil. Uluborlu Belediyesi nerede olsa hizmet görür. Öğrenciler bizim konuklarımız, misafirlerimiz. Öğrencilerimiz için sosyal imkan sunmamız gerekiyor. Uluborlu'da başlattığımız kentsel dönüşüm projesinin amacıda budur. Vatandaşımızın, halkımızın, esnafımızın öğrenci ile olan diyalogları çok önemli. Binayı sadece tahsis de kalmadık. Buranın içini okula çevirdik, ayrıca deprem güçlendirmesi yaptık. Mevcut haliyle vermedik, deprem güçlendirmesi yaptık.
Tamamını yaptık ve ondan sonra verdik. Bu binaya 1.1 milyon TL masraf ettik. Belediye bütçesinden harcadık. Tadilat ve deprem güçlendirmesi yaptık.

GÜÇLÜ EĞİTİM ALTYAPISI İLE 2.MYO'YA TALİBİZ

Bizim hedeflerimiz var. Bizim için yeterli midir? Değildir. Uluborlu halkı olarak, Uluborlu esnafı olarak, Uluborlu Belediyesi olarak öğrenci ile bütünleşmiş bir bölgeyiz. Fiziki imkanlar olarak en iyi konumdayız. 2 tane binamız var. Kredi Yurtlar Kurumu 400 öğrencilik yurt yaptı. FETÖ'den geçen 2 yurdumuz var. Özel sektörün yaptığı yurtlar var. YÖK'ten sağlıklı ilgili 3 program geçti. Öğretim görevlisi tamamlanırsa bu programları önümüzdeki yıl açacağız. Bu programlar; Engelli Bakım, Yaşlı Bakım, Hastane Bilgi Teknolojileri. Sağlıklı ilgili 3 önemli program. Çok Programlı Lise bünyesine sağlıkla ilgili programl koyuyoruz. İl İstihdam Kurulu'ndan geçecek. Lise, MYO ve uygulama alanı olan rehabilitasyon merkezi olarak bir bütünlük sağlayacağız.

Uluborlu'da sosyal hizmet anlamında çok önemli altyapı var. MYO ile bütünlemek istiyoruz. Şu anki fiziki altyapımızla ikinci bir MYO'ya talip olmak istiyoruz. SDÜ'nün kendi bünyesinden 2.üniversiteyi çıkarmayı planladığı şu dönemde Uluborlu olarak da biz 2.MYO'ya talibiz. Uluborlu olarak fiziki altyapımızın hazır olduğuna inanıyoruz."