Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından Davraz Kayak Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Diş Sempozyumuna, 8 ülkeden yaklaşık 300 uzman katıldı.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz, Davras Sirene Otel'de yapılan sempozyumda, yapılan her güzel çalışmayı desteklemeye hazır olduklarını, sempozyumda çıkacak verilerin tıp dünyasına ışık tutacağını kaydetti.
     SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da, üniversitelerin üç temel görevi bulunduğunu belirterek, ''Birinci görevi eğitim hizmeti vermek, ikinci görevi araştırma ve geliştirme ve üçüncü görevi de toplumsal katkı ve değer yaratmaktır'' dedi.
     Bu üç unsuru sadece sağlık birimlerinin yerine getirdiğini dile getiren Dulupçu, SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin bölgeye hem akademik katkı sağladığını, hem de toplumsal alanda katkıları bulunduğunu belirtti.
     SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Ayşe Diljin Keçeci ise, 3 gün sürecek sempozyuma 8 ülkeden yaklaşık 300 uzmanın katıldığını belirtti. Sempozyumda diş sağlığındaki son gelişmeler ve tedavi yöntemlerinin anlatılacağını söyleyen Keçeci, ortaya çıkacak verilerin yayınlanacağını bildirdi.
     Sempozyum sonunda Türkçe ve İngilizce sonuç bildirgesi hazırlanacağı kaydedildi.