Türkiye İş Adamları Birliğinin katkıları ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi (UNEC) tarafından Azerbaycan Devletinin 25. Yılına atfedilmek üzere "Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi: Yeni Bölgesel Vizyonlar " konulu bir kongre düzenlendi.

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan kongreye, 12 ülkeden 54 üniversiteye bağlı 187 akademisyen katıldı.
Zengin bir akademik platform şeklinde gerçekleştirilen kongrenin açılış toplantısına, UNEC Rektörü Adalet Muradov, Azerbaycan Milli Meclisi Ekonomi Politikası Komitesi Başkanı Ziyad Semedzade, AMİA İktisat Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Nazım İmanov, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, Uludağ Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Yüce, SDÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

UNEC Rektörü ve CIEP'16 Onur Kurulu Üyesi Adalet Muradov, kongrede yaptığı konuşmada, Azerbaycan'ın son 25 yılda elde ettiği kazanımlardan bahsederek petrol etkeninin ülkenin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynadığını söyledi.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu yaptığı açıklamada, Türk ve Azerbaycanlı akademisyenleri ortak uluslararası bir platformda bir araya getirerek bilimsel ilişkileri yükselen bir çizgide geliştirmek, böylelikle ilişkileri söylem düzeyinden stratejik düzeye çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti.
Okçu,   "Küresel dünyada, küresel tehditleri birlikte değerlendirmeli, bunlara karşı Türkiye ve Azerbaycan olarak ortak cevap vermeliyiz" mesajını verdi.
Farklı disiplinlerin yer aldığı kongrede ayrıca ortak bölgesel vizyonlar gündeme getirildi ve bölgeyle alakalı olmayan akademik konular da ortak bir platformda tartışıldı.
Üç gün süren kongrenin ardından iki üniversite arasında lisansüstü eğitimde işletme alanında işbirliğine ilişkin önemli adımlar atılarak her iki ülkede de bu konuda gerekli bürokratik işlemlerin başlatılması kararı alındı.