Vali Günaydın’ın bu konuda ki çabaları ise meyvesini vererek her geçen gün Isparta’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanıyor. Son olarak Güney Koreli turizm ve seyahat yazarlarının Isparta’da ağırlanmasının ardından bu sefer de Özbekistan’dan önemli bir heyet 12-14 Temmuz arasında Isparta’da misafir edilecek.

Özbekistan’ın 475 Bin nüfusuyla ikinci büyük şehri olan Nemengan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Abdurazzakov Şevket Şakircanoviçve beraberindeki 5 kişilik heyet Isparta’da ilk olarak Vali Şehmus Günaydın’la görüşecek. Ardından Isparta Belediyesi ve Isparta Sanayi ve Ticaret Odası’yla bir dizi görüşme gerçekleştirecek olan Özbek heyet Nemengan-Isparta Kardeş Şehir Protokolü imzalayacak.

Özbekistan’da “Çiçekçiler Şehri” olarak bilinen Nemenganili Büyükşehir Belediye Başkanı Şakircanoviç ve beraberindeki heyet, dünya gül yağı üretiminde lider konumdaki Isparta’da gül ve gül ürünleri üretimi ile ilgili incelemelerde bulunarak Isparta’nın tarihi ve turistik yerlerini de görme fırsatı bulacak. Isparta Valiliği koordinesinde ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü mihmandarlığında ağırlanacak heyet, çalışmalarının ardından ilimizden ayrılacak.

Isparta ve Nemengan arasında geliştirilecek bu işbirliğinin yaklaşık 33 Milyon nüfusu olan Özekistan’da Isparta’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağı değerlendirilmekte.