Umut evinden sıcak yuvaya; Yıllardır aile özlemi çeken iki genç yuva kurmanın mutluluğunu yaşadı. Isparta’ya geldiği günden beri Çocuk Yuvasına, Yetiştirme Yurduna ve Umut Evlerine vermiş olduğu önemi buralara sık sık yapmış olduğu ziyaretlerle ve orada kalan çocuklarla tek tek ilgilenmesiyle gösteren Vali Memduh Oğuz, bu kapsamda Umut Evinde kalan Sevda Meydan ile Hüseyin Seçkin’in nikahlarında şahitlik ederek gençlerin mutluluğunu paylaştı.

     Sosyal Hizmetler Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından konunun kendisine bildirildiğini ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Hayırlı bir işimiz var dediler, umut evinde kalan Sevda kızımıza talipli olduğunu ve onu istemeye geleceklerini, akabinde de nişan yapacaklarını bana söylediler. Bu iş hemen böyle olmaz dedim, mademki biz kız eviyiz, kız evi naz evidir dedim. Söz, nişan yapılsın ama nikahta isteriz dedim” dedi.

MUTLU YUVANIN TEMELİ UMUTEVİNDE ATILDI

    Genel örf ve adetlerimize göre umut evinde; Vali Memduh Oğuz, Vali Yardımcısı Tahir Demir, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli, damadın anne ve babası ile birlikte akrabalarının ve komşuların katılımıyla söz, nişan ve ardında da nikah merasimi yapıldı. Damadın babası Mustafa Seçkin; “Sayın Valim oğlum Hüseyin ile kızımız Sevda bir birlerini görmüşler, beğenmişler. Bende kızımız Sevda’yı çok beğendim, saygılı, terbiyeli bir hanım kızımız. Allahın izniyle, Peygamberimizin kavliyle kızınız Sevda’yı oğlumuz Hüseyin’e istiyoruz” dedi.

VALİ OĞUZ; “KIZ EVİ, NAZ EVİ”

     Vali Oğuz; ‘Kız evi naz evi, hemen öyle bizden kız almak kolay değil. Önce bir kendi aramızda danışalım, büyüklerimize soralım, akrabalarımıza soralım’ diyerek, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Umut Evi Sorumlusu, Sevda’nın Manevi Annesi Yeliz Ertoy’a, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İbrahim Demirkale’ye, umut evinin komşularına, umut evinde Sevda ile birlikte kalan kız arkadaşlarına ve son olarak Sevda Meydan’a sorduktan sonra; “Babası, annesi istedi, kızımızın manevi annesi, arkadaşları ve komşuları uygun gördü, bana sözü verdiler, bizde diyoruz ki; Evet verdik hayırlı olsun; Allah mesut bahtiyar etsin diyoruz” dedi.

KURDELAYI VALİ OĞUZ KESTİ

     Vali Oğuz; “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Valisi olarak gençlere sahibiz, onların arkasındayım, hiç kimseye muhtaç etmeyiz” dedi. Söz alındıktan sonra nişan yüzükleri takıldı ve kurdele kesildi. Vali Oğuz; ‘Bu kurdeleyi onları bir birlerine sıkı sıkıya bağlamak için kesiyorum. Sağlıklı, mutlu bir birliktelik olsun, hayırlı olsun. Allah onları hep hayırda birleştirsin, onlardan sağlıklı güzel nesiller olsun. Annelerinin ve babalarının çektiği sıkıntıları çekmesin. Bu evlatlarımız sadece bu gün yüzük takıp hadi hayırlı olsun diyerek bırakacak değilim, bunlara sahibiz, ben Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Valisi olarak onların arkasında ve yanındayım, onları hiçbir şeklide kimseye muhtaç etmeyiz. Bu ailenin şimdi temelini atıyoruz, binasının çatısını da Allahın izniyle çatarız. Kurdeleyi hepinizin adına kesiyorum, Allah hayırlı, uğurlu etsin’ diyerek kurdeleyi kesti. 

EVLİLİK CÜZDANINI SEVDA SEÇKİN’E VERDİ

     Nişanlılar Sevda Meydan ve Hüseyin Seçkin sırasıyla büyüklerin ellerini öptüler,  sonra çikolata ve kahve ikramları yapıldı. Sevda Meydan ilk kahveyi Vali Oğuz’a ikram etti. Vali Memduh Oğuz, Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Melek Gök ve ev sahibi Hasan Hüseyin Tunçbilek’in şahitliğinde Nikah Memuru Yaşar Sağdıç tarafından gençlerin nikah kıyıldı. Nikah cüzdanını ‘Yuvayı dişi kuş yapar’ diyerek Sevda Seçkin’e veren Vali Oğuz; “Biz kız tarafıyız, kızımıza nikah hediyesi olarak buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın veriyoruz” dedi.

ÇİFT’TEN VALİ OĞUZ’A TEŞEKKÜR

     Nikah sonrasında ilk danslar yapıldı. Bu güzel mutlu an’a Sevda Seçkin’in kız arkadaşları, damadın akrabaları ve mahalle komşuları da eşlik etti. Tanıştıkları anı anlatan Sevda Seçkin; “Görümcem sayesinde tanıştık, Hüseyin’le bir birimizi sevdik ve beğendik, mutlu bir yuva kurmaya karar verdik. Konuyu büyüklerimize söyledik. Sayın Valimiz sağ olsun yardımcı oldu, bizzat kendisi nikahımıza gelerek mutluluğumuzu paylaştı, kendisinden Allah razı olsun” dedi.

“ÇOK SEVİNÇLİYİM”

     Özel bir sektörde çalıştığını belirten Hüseyin Seçkin; “Sevda’yla ablam sayesinde tanıştım, çok sevinçliyim, ona çok iyi bakacağım, birlikte mutlu bir yuva kuracağız. Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum, bizi hiç yalnız bırakmadı, Allah ondan razı olsun” dedi.