Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından üniversite-kent bütünleşmesini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında, El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri üniversitede ağırlandı.

Süleyman Demirel Üniversitesinin fiziki gelişimi ve imkanları hakkında bilgilendirmede bulunulan ziyarette dernek üyelerine ilk olarak YETEM bünyesinde faaliyet gösteren “Ön Kuluçka Merkezi”, “Endüstri 4.0 yatırımları”, “Gül ve Tıbbi-Aromatik Bitki Laboratuvarı”nda sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Daha sonra Avrupa’nın en büyük kütüphaneleri arasında yer alan Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi, Halı Müzesi, Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Çalgı Belgeliği Müzesi ile üniversitemizin tasarım ürünlerinin yer aldığı SDÜKKAN tanıtıldı.

Ziyaretlerin ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Rektörlük toplantı salonunda El Ele Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği üyelerine üniversitemizde yapılan çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi. Şehir-üniversite bütünleşmesine önem verilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Aydın, üniversitedeki çalışmaları yerinde görmek, inceleme fırsatı bulmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

SDÜ ile Gurur Duydum

Canan Aydın konuya ilişkin olarak şöyle konuştu:  “Şehir-üniversite bütünleşmesine önem vererek bu tür bir projeyi hayata geçiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya teşekkür ediyorum. Bugün bilmediklerimizi, duymadıklarımızı yerinde bizzat görerek inceleme fırsatı elde ettik. Bilgi sahibi olduk. Isparta’da böyle güzel şeylerin yapıldığına yakından tanık olarak çok güzel bir gün geçirdik. İsterim ki üniversite öğrencilerimizin sayısı artsın. Bu güzel üniversitede özellikle uygulama alanında birçok şeyin fazlasıyla yapıldığını gördüm. SDÜ ile gurur duydum. Tebrik ediyorum.”/İbrahim Demirayak