Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu Liselere Geçiş Sınavı kapsamında ilimizde sınavla girilebilecek 6 ortaöğretim kurumu bulunuyor. Bu okullar arasında proje İmam Hatip Liseleri de yer alıyor. Kız İmam Hatip Liseleri arasında Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erkek İmam Hatip Liseleri arasında ise Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi yer alıyor. Bu okullara girmek için yüksek LGS puanı gerekiyor.

Gölcük yolu üzerinde bulunan Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ortaokul da bulunuyor. 2 yılını tamamlayan Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İHL’ye bu yıl 90 yeni öğrenci alınacak. Laboratuar, kütüphane, konferans salonu, spor salonu ve benzeri birçok sosyal ve kültürel imkanların bulunduğu okula bu yıl giriş biraz farklı. LGS sonucunda bu okula tercihle girilebilecek.

Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İHL’nin önemi Fen ve Sosyal Bilimler alanındaki proje okulu olması. 9 ve 10.sınıflar her okuldaki gibi ortak derslerden oluşuyor, 11.sınıftan itibaren ise bu okulda 2 alternatif bulunuyor. Sayısal öğrencisi Fen, sözel öğrencisi sosyal bilimler alanını tercih edebiliyor. Artı olarak ise bu okulda meslek dersleri veriliyor.

90 ÖĞRENCİ ALINACAK

Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İHL’nin tecrübeli Müdürü Ömer Özen, fen ve sosyal bilimler liselerinden bir farkları olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Bütün liselerde 9 ve 10.sınıf ortak. Hiçbir fark yok. Esas farklılık 11 ve 12.sınıfta başlıyor. Fen Lisesi’nde bir eksiğimiz vardı. Fen ağırlıklı derslerin sayısı bizde azdı. Orada 12 saat ise bizde 9 saatti. Dezavantajımız vardı. Şimdi Bakanlık mesleki derslerden kısma yaptı, şimdi Fen Liselerindeki müfredatın aynısı bizde seçmeli olarak konuldu. Şimdi Fen Liselerinde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi dersler kaç saatse bizde de aynı.

İSTER FEN İSTER SOSYAL

Burada 3 alternatif var. Fen Lisesi’ne bir çocuk gitmiş olabilir. Çocuğun yapısı eğer sözelci ise sayısal derslere mecbur kalacak. Biz de öyle değil. 9-10 okuduktan sonra istediği alanda ilerleyebilecek.İster sözel, ister sayısal. Bu arada meslek derslerini de alacak. 11.sınıfa geldiği zaman çocuk ya sosyalı seçecek ya da sözeli seçecek. Fen Lisesi müfredatı gereği kitaplar da aynı. Şu an hiçbir eksiğimiz yok. Bizim şu iddiamız var. Buraya gelen çocuğa Fen Lisesi’nden daha çok puan aldıracağımızı iddia ediyoruz. Orada çocuklar daime sayısal odaklı oluyor. Sosyal ders görmüyorlar. Burada sosyal dersler de var, meslek dersleri var. Öğrencinin açısı değişiyor.

SINIFLAR 24 KİŞİLİK

Okulumuzun fiziki imkanları çok iyi. 24 derslikli sınıflar. Laboratuar, konferans salonu, kütüphane, spor salonu hepsi var. 12 derslikli bir okuluz.

KENDİ ÖĞRETMENİNİ SEÇEBİLİYOR

YKS’de de Fen Liseleri ile yarışacak hatta geçecek iddiadayız. Artık Milli Eğitim Bakanlığı, bizim gibi okullar için öğretmen seçme hakkı veriyor. Özel sektör okulu gibi istediğimiz öğretmeni seçebileceğiz. İhtiyacımız olan branşlardaki öğretmenleri seçebileceğiz.”

Okulun 96 öğrencilik pansiyonu da bulunuyor

İLETİŞİM KANALLARI

Işıkkent Mah. 221. Cadde, Gölcük Yolu üzeri

0246 228 38 33

okul-(7).jpgokul-(1).jpgokul-(5)-001.jpg