TED Kurucu Temsilcisi Mustafa Fikri Çobaner’de SDÜ yönetiminin tavrının şaşırtırıcı olduğu açıklamasında bulundu. İşte o açıklama:

BURASI BİR EĞİTİM ALANIDIR

            “2000 yılında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’nın büyük gayretleriyle TED Isparta Koleji kuruldu. Tabi kısa süre içerisinde eğitim kurumumuz Isparta’da eğitim açısından büyük başarılara imza attı. Geldiğimiz noktaya baktığımız zaman TED Isparta Koleji diğer kolejlere örnek gösterilir oldu. Bunun yanında herkes kolejimize gıpta ile bakıyor. Ancak şu an ki üniversite yönetiminin bizden burayı ya satın almamız ya da boşaltmamız yönünde bir talebi oldu. Buranın üniversite açısından önemli bir yer olduğunu ve kaynak açısından ciddi bir gelir sağlayacağını şifai olarak bize ilettiler. Tabi bizde 6 aydır yer arayışı içerisindeyiz. Çünkü burası iskan olarak bakıldığı zaman büyük meblağlar oluşturulur. Ancak imar açısından bakarsak burası bir eğitim alanı. Lise alanı olarak ayrılmış yer. Ama biz yine de daha büyümek, öğrenci sayımızı artırmak ve daha başarılı çalışmalara imza atmak için bir yer arayışı içerisine girdi. Bu konuda tüm Isparta’nın bize destek olması gerekir. Kurumların, kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin bize yardımcı olması gerekir. Çünkü TED Isparta Koleji Ispartalılarındır.

HOCALAR ‘TED VAR’ DİYE

SDÜ’YE TERCİH ETMİŞTİR

Tabi üniversitenin bu yöndeki talebi bizi şaşırttı. Çünkü kuruluş amacı üniversite içindi. Zaman zaman eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı bahseder. 2000’li yıllarda hoca bulmakta zorlanır. Buraya gelecek akademisyenlerde Isparta’da TED Kolejinin olup olmadığını sorarlar. Bu yüzden Sayın Çakmakçı TED Ankara yönetimi ile temasa geçerek buranın kurulmasını sağlar. Buraya gelen hocalar TED Koleji olduğunu için SDÜ’yü tercih etmişlerdir. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin yüzde 45’inin ailesi üniversitede öğretim görevlisi. Onun için üniversitenin talebi bizi şaşırttı. Bu sorunun kısa süre içerisinde çözüleceğine inanıyoruz.”