2015 Yılı Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları sona erdi. Milli sporcular ve Türkiye Üniversite Spor Oyunları Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise SDÜ’ye övgü dolu sözler sarf ederek, güller diyarından mutlu bir şekilde ayrıldıklarını söylediler.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Fest işbirliğinde gerçekleşen  2015 Yılı Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları sona erdi. Futbol, voleybol, basketbol, hentbol, atletizm, jimnastik, yüzme, dağ bisikleti ve squash kategorilerinde gerçekleştirilen Koç Fest Spor Oyunlarında müsabakaların ardından ödüller sahiplerini buldu.

Spor-Müzik ve Eğlence tutkunlarının buluştuğu Koç Fest etkinliği sayesinde Isparta’ya 5 bin sporcu, antrenör ve idareci geldi. Üst düzey milli sporcuların yarıştığı Koç Fest müsabakalarında basketbol karşılaşmaları da nefesleri kesti.  Basketbolda İstanbul Fatih Üniversitesi birinci, İstanbul Aydın Üniversitesi ikinci ve Bahçeşehir Üniversitesi üçüncü oldu. Kızlarda Bahçeşehir Üniversitesi birinci, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ikinci ve Marmara Üniversitesi üçüncü oldu. Birinci olan takımlar Avrupa Üniversiteler Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Düzenlenen ödül töreninde şampiyon takımlar ve sporcular ödüllerini aldılar.

Bu arada Bahçeşehir Üniversitesi’nin başarılı basketbolcusu Rabia Derin ise Isparta’nın doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirterek, “Şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Buradaki tesisleri oldukça beğendik. Bizleri güler yüzüyle karşılayan SDÜ yönetimine de teşekkürü bir borç biliyorum. Her şey çok güzeldi” dedi.

Fatih Ünivesitesi’nin Milli basketbolcusu Sertaç Şanlı ise şampiyon oldukları için mutlu olduklarını söyleyerek, “Isparta’da çok güzel ağırlandık. SDÜ’nün ev sahipliğinde Koç Fest müsabakaları oldukça iyi geçti.  SDÜ yetkililerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Öte yandan Türkiye Üniversite Spor Oyunları Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise Koç Fest müsabakalarını sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını belirterek, “Her şey çok güzeldi. Başta Sayın Valimiz olmak üzere,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne, Spor Tesisleri İşletme Müdürlüğü Yetkililerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. SDÜ’nün imkanları oldukça iyi. Bizleri ve sporcuları çok iyi bir şekilde ağırladılar. Her şey çok güzeldi” dedi.

5 bin sporcu, antrenör ve idarecinin Koç Fest için geldiği Isparta’da bu güzel organizasyon için SDÜ yetkililerini kutluyoruz.

Levent DOĞAN