Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, aldıkları eğitim doğrultusunda çocuklara yönelik olarak hazırladıkları eğitici oyuncakları ihtiyacı olan okullara dağıtacaklar.

Okul öncesi dönemde çocukların bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla seçilen oyunlar ve oyuncaklar konusunda öğretmenlerin, çalışanların ve ebeveynlerin yeterli düzeyde bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Bu bağlamda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümünde eğitim gören öğrenciler, 1. Sınıf Okul Öncesi Eğitiminde Araç Geliştirme ve Öğretim Teknikleri ve 2. Sınıf Eğitimde Araç-Gereç Geliştirme dersleri görmektedirler. Ve öğrenciler okul öncesi 3-6 yaş çocuklarına yönelik materyaller ve oyuncaklarla ilgili bilgi, beceri ve deneyim kazanmaktadırlar.

Bu ders kapsamında hazırlamış oldukları materyal ve eğitici oyuncak sergisi 2 Mayıs 2019 tarihinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirilecek olup sergi sonrasında yapılan oyuncakların Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde ihtiyacı olan okul öncesi eğitim kurumlarına ulaştırılması planlanmaktadır.

Çocuklarımızın fiziksel ve sosyal gelişiminde oyunun katkısı son derecede önemlidir. Oyun, çocuğun kendisini ifade ediş biçimidir. Oyun sayesinde çocuğumuz, enerjisini ve öfkesini sağlıklı bir şekilde aktarıp duygu, düşünce ve ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde ifade edebilmektedir. Çocuğun oyun oynarken kullanmış olduğu oyuncaklar, materyaller ise kendilerini ifade etmenin önemli araçlarıdır.

Dolayısıyla oyuncak seçerken çocuğun bulunduğu gelişim alanı dikkate alınarak seçim yapılmalıdır. Seçilen oyuncağın çocuktaki var olan potansiyeli, geliştirmesi konusunda fayda sağlaması gereklidir. Oyuncakların pahalı veya çok içerikli olması yararlı olduğu anlamına gelmez. Önemli olan seçilen oyuncağın çocuğun yaratıcılığını destekler nitelikte olmasıdır. Oyuncağın problem çözme becerisini geliştirmesi, fiziksel, duygusal ve sosyal alanlar olarak bir bütünlük içerisinde gelişimine destek sağlaması önemlidir.