Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrenci kulüpleri, Dünya Engelliler ve Gelişim Dostları Derneği tarafından geçen yıl başlatılan 'mavi kapak' uygulaması çerçevesinde 6 ton kapak topladı. Toplanan kapaklar ile alınan 12 adet tekerlekli sandalye engellilere dağıtıldı.   

  SDÜ M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen dağıtım töreni, Dünya Engelliler ve Gelişim Dostları Derneği'nce hazırlanan tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.

    Dünya Engelliler ve Gelişim Dostları Derneği Başkanı Nedim Kılıç, başlattıkları mavi kapak kampanyası ile çevreye katkı sağladıklarını, aynı zamanda dört duvar arasında kalan engellilere ulaşılarak toplumla bütünleşmelerinin sağlandıklarını söyledi. Engellilerin önünden engellerin kaldırılması gerektiğine ve onların hayata yeniden kazandırılması gerektiğini ifade eden Kılıç, öğrencilerin göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür etti. 

   Hastane olarak bu kampanyaya Kasım 2010 yılında başladıklarını belirten SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, hastane olarak 'engelliler için engelsiz hayat' sloganını devam ettirdiklerini söyledi.    İnsanların hayatlarının farklı aşamalarında değişiklik yapmayı hayal ettiklerini ve bunu hep ötelediklerini belirten SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da geri kalan hayatın ilk gününü ötelemenin bireylere zarar vereceğini söyledi. Dulupçu, insan yaşamında risklerin insanların hemen yanı başında olduğunu unutmamak gerektiğini söyledi.  

   Konuşmaların ardından Dünya Engelliler ve Gelişim Dostları Derneği Başkanı Nedim Kılıç tarafından SDÜ öğrencilerinden Serkan İnan ve Fatma Akbaş'a sandalyeleri verildi. Geri kalan 10 adet sandalyede hastane kullanılmak üzere Başhekim Prof. Dr. Süleyman Kutluhan'a teslim edildi.