Yörük geleneğini yaşatmaya çalışan Sav Kasabalı çobanlar, Olukbeli Yaylası'nda çadır kurdu.

Kıl kırkım şöleninde, sürüden kesilen keçi kesilip pişirildi,katılan vatandaşlarla ikram edildi.  

Şölene; Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı ve İl Beyi Mustafa Küçükyaman,Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, Gelendost Yörük Türkmen Derneği,Sav Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri,Kasaba halkı katılım sağladı.

Veysel Pala ve Hasan Pala'nın yaptığı organizasyona Sav Belediyesi destek verdi.

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi,gelenekleri genç nesillere aktarmak amacıyla böyle bir şölene destek verdiklerini,önümüzdeki etkinliklerde daha kapsamlı şölen yapılacağını ve çobanlara hep destek vereceğini söyledi.

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Mustafa Küçükyaman da Yörük Türkmen geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Keçi sütü anne sütü değerinde

Bu etkinliğin Türk kültüründeki bir gelenek olduğuna işaret eden Küçükyaman, "Hayvan olmazsa olmazımız, keçinin kılından evimizi, çadırımızı yaptık, yününden elbisemizi yaptık, sütünden ise beslendik.Keçi sütü anne sütü değerindedir.” ifadelerini kullandı.

Genç Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Veysel Pala ise amacının 200 yıllık gelenek olan dede mesleği keçi besiciliğini devam ettirmek ve Türk kültürünü yaşatmak olduğunu belirtti.