Aralarında engelli oyuncuların da bulunduğu Bedensel Engelliler Tiyatro Topluluğu, ''dilenen değil, üreten engelli'' mesajını vermek amacıyla Isparta'da tiyatro oyunu sergileyecek.
     Merkezi Balıkesir'de bulunan tiyatro topluluğu oyuncularından Mustafa Kozlu,  yaptığı açıklamada, 5 Mart Cumartesi günü Endüstri Meslek Lisesi salonunda engelliler yararına tiyatro oyunu sergileyeceklerini belirtti.
     Engellilerin sesini duyurmak, toplumda yaşadıkları komik ama acı olayları yansıtmak ve dilenen değil, üreten engelli mesajını vermek amacıyla il il dolaşarak tiyatro oyununu sergilediklerini anlatan Kozlu, ''Her ne kadar son dönemde engellilere yönelik yeni çalışmalar yapılsa da hala engelliler varlığını ispat etmiş değil. Bizim amacımız da oyunlarımızda engellilerin yaşadıkları komik olayları yansıtmak ve bunlara karşı ne gibi önlemler alınabilir bunları anlatmak'' diye konuştu.
     Tiyatro topluluğunda 8 oyuncunun bulunduğunu ve bunlardan ikisinin engelli olduğunu söyleyen Kozlu, insanlara engellileri acımamaları önerisinde bulundu. Engellilere para vermek yerine para kazanmasını sağlamak için fırsatlar sunmalarını isteyen Kozlu, ''Simit vermeyin, simit satmasını sağlayan. Engelliler de bu toplumun birer fertleri, üretken olmayı öğretin onlara. Biz tiyatro oyunumuzla engelin, sanata engel olmadığını gösteriyoruz'' dedi.
     Şehir mimari yapılarında engellilerin de düşünülerek yapılandırılması gerektiğini ifade eden Kozlu, engellilerin toplumun belli bir kesimini oluşturmasına rağmen hala yerel yöneticilerde bu anlayışın oturmadığını, kaldırımların bile engellilere göre yapılmadığını kaydetti. Kozlu, normal insanların ihtiyaçlarına göre yatırımlar yapılırken, engellilerin de düşünülmesi gerektiğini vurguladı.
     Mustafa Kozlu, tiyatro oyunundan elde edilecek geliri ise Isparta'da tespit ettikleri engellilerin, bakım, eğitim, tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve buna benzer ihtiyaçlarının karşılanması yönünde harcanacağını bildirdi.