Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Isparta’nın da dâhil olduğu 17 Kent’te ''Sebze ve Meyve Ticaretinde Lojistik Altyapının Geliştirilmesine Yönelik Teşvik'' vereceklerini söyledi; ''250 Bin- 2 Milyon TL arasında değişen Teşvik kapsamında yatırımların yüzde 75’i karşılanacak'' dedi.

ZİRAAT’TA TEŞVİK SÖZÜ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’den Isparta’ya zirai alanda Teşvik sözü geldi.    

Bakan Tüfenkçi, Isparta’nın da dâhil olduğu 17 Kent’te ''Sebze ve Meyve Ticaretinde Lojistik Altyapının Geliştirilmesine Yönelik Teşvik'' verileceğini söyledi: ''250 Bin- 2 Milyon TL arasında değişen Teşvik kapsamında yatırımların yüzde 75’i karşılanacak'' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyon hedeflerine ulaşılamamasının en önemli sebebinin gıda fiyatları olduğuna dikkati çekmesi üzerine, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ürünlerin tarla ve pazar fiyatları arasındaki makasın daralması için harekete geçti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sebze ve meyve ticaretinde lojistik altyapının geliştirilmesi ve lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılmasına yönelik tedbirler alacaklarını ifade etti.

Bu kapsamda söz konusu piyasadaki aracı sayısının azaltılmasına yönelik pilot uygulamanın başlatıldığını belirten Tüfenkci, uygulamada tespit edilen sorunlara ilişkin çözüm yollarının da geliştirildiğini vurguladı.

Lojistik yatırımların hızlandırılması yönünde önemli adımlar atıldığına dikkati çeken Tüfenkci, bu çerçevede soğutma üniteleri, soğuk hava depoları, kurutma, temizleme, ayıklama, paketleme üniteleri ve bunlara ilişkin makine ve ekipman alımlarına teşvik uygulanabileceğini aktardı. Tüfenkci, "Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Isparta, İzmir, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir ve Samsun olmak üzere 17 ildeki yatırımların teşvik kapsamına alınmasını planlıyoruz. Ayrıca, 250 bin lira ile 2 milyon lira arasında değişen teşvikler kapsamında, yatırımların azami yüzde 75'i karşılanacak." diye konuştu.