Çünür Mahallesi’nde bulunan KYK’da kalan ve sabah saatlerinde okuluna gitmek için otobüse binen SDÜ öğrencisi 20 yaşındaki Aliye K.’nın bir anda sara hastalığı nüksetti. Durumu fark eden 35 yıllık Özel Halk Otobüsü şoförü Erhan Ayhan genç kızı hemen otobüsle SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürdü.

Olay, bugün sabah saatlerinde Çünür Mahallesi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ve SDÜ arasında gerçekleşti. Saat 08.45 sıralarında kız öğrencilerin kaldığı KYK binaları önünden öğrencileri alan Otobüs Şoförü 54 yaşındaki Erhan Ayhan, Batı Kampüsüne girmeye hazırlandığı an otobüste bir anda yardım çığlıklarının yükseldiğini fark etti.

Otobüste genç bir kızın yere yığıldığını gören şoför soğukkanlılığını korudu ve olaya müdahale etti. Kızın sara hastalığı rahatsızlığını diğer öğrencilerden öğrenen kahraman şoför Erhan Ayhan, sağlık ekiplerinin kampus girişine gelmesini beklemeden öğrenciyi hemen en yakın hastane olan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürdü. Otobüsü ile hastanenin önüne kadar giden kahraman şoför, genç kızında hayatını kurtarmış oldu.

Öğrenciler tarafından günün kahramanı ilan edilen Erhan Ayhan ise gazetemize olayı şu sözlerle anlattı: “Kız öğrencilerin bulunduğu KYK yurdundan çocuklarımızı alıp dersliklerine götürmek için seferimi başlatmıştım. Doğu Kampüsünden çıkıp Batı Kampüsüne girmeye çalıştığım an otobüste yardım çığlıkları duydum. Otobüsü durdurup arka tarafa baktığım an genç bir kızımızın düştüğünü gördüm. Kızımızın sara hastası olduğu bilgisini alınca sağlık ekiplerine haber verdik. Ancak vakit kaybetmemek için hemen hastalanan kızımızı en yakın hastane olan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürdüm. Hastane girişine kadar otobüsü götürdüm.

Dubalardan dolayı zorlansam da genç kızın hayatını kurtarmayı kendime görev atfettim. Hemen bir sedye istedik ve kızımızı öğrencilerin yardımıyla sağlık görevlilerine teslim ettik. Kızımızın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendim.” Dedi.

Haber: Tuna ÜNAL