Türkiye’de Erciyes dışında hiçbir Kayak Merkezi sezonu açamadı. Akdeniz kuşağında olmasına karşın Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi’nde 1 pist açıldı. 2 pist ise Cumartesi günü hazır olacak.

Zirveden, 4 mevsim 7 renk alan Eğirdir Gölü manzarası, anılan coğrafyanın yeşil dokusu ve sonsuz beyaz örtüsü bir arada göründüğü için ‘Altın Üçgen’  olarak konumlandırılan Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi’nde mekanik sistemler de yükseliyor. 2 Bin 365 Rakım’a sahip Davraz Dağı’nda şu an 2 Bin 345 m’ye mekanik sistem ile ulaşılabiliyor.

1 PİST AÇILDI

            Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi’nde 15 yılda ilk kez sezon erken açılıyor. 

            Kış Sporları Turizm Merkezi’nin oteller bölgesinde kar kalınlığı 30 CM’e; pistlerde ise 1 M’ye yükseldi.

            Turizm Merkezi’nde 4 mekanik sistemle 2 Bin 635 Rakım’a değin ulaşılabiliyor. Merkez’de 1 pist kayak sporuna açıldı.

            Kuzey ve Alp Disiplini’ne sahip diğer pistlerin de hafta sonuna değin kayak sporuna elverişli kar kalınlığına ulaşabileceği hesaplanıyor.

60 GÜN ERKEN GELDİ

            Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz Dağı’nda kar kalitesinin üst düzey olduğunu söyledi. Geçen yıl kayak sezonunun Ocak’ta açıldığını anımsatan Kılıç, şöyle dedi:

            “Bu sezon erken başladı. Kar, pudra şeklinde.

            Bu da kayak için çok önemli bir nitelik.

            Davraz geniş açıdan değerlendirildiği an alt ve üst yapıları açısından da avantajlı ve cazibe merkezi yaratacak nitelikte. Zira ulaşım açısından kara ve havayolu ile erişim imkânı var.

            Amatör ve profesyonel kayakçılara hitap edecek şekilde kırmızı, siyah ve mavi pistler var.

            Pist uzunluğu 22 km.”

YÜZDE 20 ARTIŞ BEKLİYORUZ

            Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, geçen kış sporları sezonunda Davraz Dağı Karlıyayla’ya 200 Bin kişinin geldiğini ifade etti. Sezonun 60 gün erken açılması ile birlikte bu dönem yüzde 20 artış beklediklerini kaydeden Kılıç, mekanik yatırım anlamında da hamlelerin süreceğini kaydetti.

Yüzümüz güldü

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Oktay Başyiğit, 17 Şubat 1995 tarihinden bu yana ilk kez erken sezon açılışı mutluluğu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Oktay Başyiğit, Bakanlar Kurulu kararı ile 17 Şubat 1995’te ‘Turizm Merkezi’ ilan edilen Davraz’da ilk kez erken sezon açılışı yaşandığını söyledi.

Aynı zamanda Kayak Öğretmenliği yapan Kubilay Oktay Başyiğit, kar kalitesi ve yoğunluk açısından sezonun 60 gün erken başlamasından mutluluk duyduğunu söyledi; “ilk kez yüzümüz gülüyor” dedi.

Akdeniz’in en iyi noktalarından biri

Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi’nin Akdeniz Bölgesi’nin en iyi noktalarından biri olduğunu söyledi.

HAFTA SONU TÜM PİSTLER

Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, kar kalınlığının 30 cm’e ulaştığını kaydetti. Yüksek kesimlerde 1 m. üzerinde kar bulunduğunu kaydeden Özdemir, şöyle dedi:

“Şu an çok güzel bir kar var. Profesyonellerin ‘kuru’ olarak tanımladığı nitelikli bir örtü var.

Oteller bölgesinde kar yüksekliği 30 cm… Yüksek kesimlerde ise 1 m’yi buluyor. Hafta sonuna değin yüksek pistleri de kayak için açacağız. Davraz Dağı Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi olarak tesisler bağlamında da hizmete hazırız. Türkiye’den ve uluslararası alandan herkesi misafir etmek istiyoruz. Kış sporları sevenleri bekliyoruz.”