Uyuşturucu mağduru ailelerin kurduğu Uyuşturucu, Bağımlılıklarla ve Alkolizimle Mücadele Derneği, bu alanda etkin faaliyetlere imza atıyor.

Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği’nce kermes düzenlendi. Kermesin açılışına Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kermes, mehteran gösterileriyle açıldı.

“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE MİLLETİMİZİN BEKASI, GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Açılış mehter gösterisiyle başladı. Mehter gösterisinin ardından Vali Şehmus Günaydın, bir konuşma yaptı. UYUMDER’in yaptığı çalışmaların ülke çapında örnek gösterildiğini belirten Vali Günaydın, “Bu arkadaşlarımızın büyük bir fedakarlık ve azimle yürütmüş oldukları faaliyetlerde de bizler Ispartalılar, kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri ve toplumun her kesimi olarak bu arkadaşlarımızın yanında olmak zorundayız. Uyuşturucuyla mücadele milletimizin bekası, geleceği için çok önemli. Bu mücadelede herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu konuda çok daha gayret, çaba gösterilmesi lazım. Çünkü bunun sonuçları milletimizi de olumsuz etkiliyor. Uyuşturucuyla mücadelede başta alınması gereken tedbirlerin yanı sıra tedavi süreci de önemli bir aşama. Aynı zamanda tedavi sürecinden sonraki aşama da bir o kadar önemli. Bütün bu süreçlerde arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar her türlü takdirin üzerinde. Kamu kurumlarımızın yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra böylesine özverili sivil toplum örgütlerinin yapmış olduğu çalışmaları her anlamda destekliyor ve katkı veriyoruz. Katkı vermeye de devam edeceğiz” dedi. 

BAŞDEĞİRMEN, KERMESTE SATILAMAYAN ÜRÜNLERİ ALACAK

Vali Günaydın’ın konuşmasının ardından kermesin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol ve vatandaşlar kermesi gezdi. Burada ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kermeste satılamayan ürünlerin hepsinin kendileri tarafından alınacağını açıkladı. Kermesin sonunda dernek bünyesinde olan ve ağaç şekillendirme kursunu tamamlayan gençlere sertifikaları verildi.

Kermes 5 gün boyunca devam edecek.