UYUŞTURUCUYLA EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

 Vali Memduh Oğuz Başkanlığında ‘Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Kurulu Toplantısı’ yapıldı.

 Valilik Göl Toplantısında yapılan toplantıya Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan başta olmak üzere ilgili daire müdürleri katıldı.
 Vali Memduh Oğuz’un açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal hastalıklar Şube Müdürü Mustafa Demirkıran tarafından sunum yapıldı.

 Stratejik amaç doğrultusunda il merkezi ve ilçelerdeki tüm okul ve kurumlarda öğrenci ve veliler olmak üzere toplam 20.119 kişiye konu ile ilgili olarak konferanslar verildiğini ifade eden Demirkıran; “Bu konferanslarda madde kullanımı ve sonuçları hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla uzmanlar tarafından konuşmalar yapıldı. Ayrıca 106 kişilik okul idarecilerine,  80 kişilik fen bilgisi öğretmenine, 40 kişilik rehber öğretmenlere madde bağımlılığı ve zararları konulu eğitim verildi” dedi.

 Çok güzel bir sunumun yapıldığını ifade eden vali Memduh Oğuz; “Detaylı bir çalışma yapılmış. Sunumda; okullarda yanlış bilgilendirmelerden dolayı merak uyandırmaması için öğretmenler tarafından bağımlılık yapıcı maddeler ve zararları hakkında öğrencilere performans ödevi verilmeyecektir ve madde bağımlılığı hakkında öğrencilere seminer düzenlenmeyecektir, konu hakkında özel eğitim almış il temas noktası görevlileri veya madde kullanımıyla mücadele eğiticilerinin eğitim ve programlarına katılmış olan ilgili personel tarafından talep halinde yetişkinlere ve diğer muhtemel risk gruplarına farkındalık arttırıcı programlara devam edilecek deniliyor. Bu bizim il stratejik hedeflerimiz arasındadır, zaten bunu böyle uyguluyoruz. Ama bu konuda ne kadar dikkat edersek azdır, çünkü dikkatin sınırı yok.

 Vali Oğuz; “Bağımlılık konusu nutukla çözülecek bir mesele değil”
 Şunu bir kere kabul edelim bu bir uzmanlık konusu, bizler burada konu hakkında uzmanlaşmış kişilerin amiriyiz. Hiç birimiz uyuşturucu konusunda bir nutuk da ben atayım diyecek konumda değiliz.

Biz tedbir alırız, bilimsel çalışmalar neticesinde tedbir alırız. Bazen kendi çocuklarımıza bile bütün maharetimizi kullandığımız halde, bütün gücümüzü kullandığımız halde, bütün imkanları kullandığımız halde basit bir konuda etkili olmadığımızı görürüz. Ama bu kadar uğraşarak yapamadığımız bir şeyi, onun bir arkadaşının çok kolay yaptırdığını görürüz. Bu pedagojide bilinen hususlardır.

 Uyuşturucu dünyanın meselesi, Türkiye’nin çok büyük meselesi, değil ama ülkemizin de bir meselesi. Dolayısıyla bu konunda belirlenmiş çok ciddi yöntemler var, onlardan istifade ederiz.
 Isparta Türkiye ortalamasında da bu konuda en iyi mücadele eden bir vilayettir. 81 il içerisinde iddialı olarak söylüyoruz, en iyisidir. Bu konuda çok iyi bir kamuoyumuz, çok iyi birlik ve beraberliğimiz, uyumlu bir çalışmamız var, ama buna rağmen problemlerimiz var. Bu konuda çalışmalarımız etkin bir şeklide devam edecek” dedi.

 Vali Oğuz; “Madde bağımlılığıyla mücadelede medya çok önemli”
  Yerel önleme ağı içinde medyanın etkin bir rol oynamasının sağlanması için tüm basın yayın kuruluşları ile etkili bir iletişime girmek gerektiğini ifade eden Vali Oğuz; “Çok iyi niyetle kaleme aldığın bir makale, bugüne kadar bildiklerimizin aksine bir ters tesir yapar mı? Bu ve buna benzer konularda bilgilendirmek amacıyla bizim narkotik şubemiz, milli eğitim müdürlüğümüzdeki uzman arkadaşlar tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda basın mensuplarıyla bir toplantı yapılmasını arzu ediyorum” dedi.