Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bilindiği gibi, ülkemizin veya şehrimizin et ihtiyacının karşılanması noktasında büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılmaktadır. Ancak, kesilen bu hayvanların sağlıklı olması şarttır. Dolayısıyla, bizde çeşitli kurum ve kuruluşların veya dükkanların vatandaşımıza sağlıklı et sunması konusunda denetimlerimizi sürdürüyor ve hayvan hareketlerini yakından takip ediyoruz.

"HAYVAN PAZARINI KAPATMIŞTIK"

Ancak, zaman zaman başta Şap hastalığı gibi çeşitli hastalıklar ortaya çıkıp hayvancılığı tehdit edebiliyor. İşte bu konudaki son tehlike yaklaşık bir ay önce ortaya çıkmış ve Tarım İl Müdürlüğü olarak bu hastalığın görüldüğü Isparta Merkezinde Karaağaç geçtiğimiz yıl Ekim ayında Mahallesi ve Aliköy'de Şap Karantinası başlatmıştık.

Tabi bu doğrultuda İsparta merkezinde bulunan Hayvan Pazarını da karantina kapsamına alarak kapatmıştık.

"AŞI KAMPANYALARINI TAMAMLADIK"

Tüm bu veriler doğrultusunda, Merkezde bulunan Hayvan Pazarımız da şuan itibariyle kapalı durumdadır. Müdürlüğümüz ekiplerimiz yaptıkları 2 ayrı aşı kampanyasını da tamamlamış durumdadırlar. Bu hastalıkların ortadan kalkması veya tehlikesinin geçmesi büyük oranda gerçekleşmiştir. Yani, tehlike kalmamıştır.

"HAYVAN PAZARINI GEÇTİĞİMİZ ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN AÇTIK"

Böylece, karantina bölgelerindeki karantinaları kaldırdık ve Hayvan Pazarı da geçtiğimiz hafta Çarşamba gününden itibaren hayvan satışlarına açmış bulunuyoruz " dedi.