Isparta"da herkes ev sahibi olacak TOKİ 3. etap inşaatların çalışmasına henüz başlamışken, Başkan Balaman 4. etap için düğmeye bastı. Uzun ve düşük vadeli konutlar yaparak evi olmayanları ev sahibi yapan TOKİ Isparta"da yeni konutlar yapmak için araştırma yapmaya başladı.

   Ali Köy"de yapımına başlanan 3. etap 732 konutunda ihtiyaca cevap vermeyeceğini anlayarak önceki hafta toki başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüşen Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman"ın girişimleri meyvesini vermeye başladı. Salı günü yeniden Ankara"ya giden başkan balaman TOKİ ile yaptığı görüşmelerden sonra Isparta"ya gelen TOKİ uzmanları yer arayışına başladı.

   Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü ve İmar müdürlüğü ekipleri ile incelenmede bulundular. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı"ndan bir heyet Perşembe günü Isparta"ya gelerek hem yeni bir konut alanı bakmak hem de Devlet ve Doğumevi Hastanelerinin yerlerine bakmak üzere Isparta"ya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü, İmar ve Şehircilik Müdürü Serpil Aktaş TOKİ"den gelen heyetle birlikte incelemelerde bulundular.

   İlk olarak Doğumevi Hastanesi"ne oradan da Devlet Hastanesi"ne geçen heyet buradaki arazilerde yüzeysel bir inceleme yaptı ve fotoğraflarını çekti. Hastanelerden sonra Çünür"de bulunan 1 ve 2. etap konutlarını da gezen ekip burada yapılacak olan ilköğretim okulu ve ticaret alanının arsasında incelemede bulunarak buradan yeni Devlet Hastanesi yapılması planlanan Köy Hizmetleri içerisindeki arsaya geçerek incelemelerini sürdürdüler.

   Heyetin son durağı ise yapımına yeni başlanan TOKİ konutlarının bulunduğu Ali Köyü mevkii oldu. Mevcut arazinin bulunduğu yerden 1 kilometre ötede bulunan ve Toptaş olarak ikinci bir hazine arazisine de bakan TOKİ yetkilileri tepede bulunan enerji nakil hatlarının kaldırılması halinde burada da yeni bir konut alanı oluşturabileceklerini ifade ettiler.

  Yapılan incelemelerin ardından teknik çalışmalara başlayan Belediye ekiplerinin raporunu TOKİ"ye kısa sürede ulaştıracağı ve kararın önümüzdeki günlerde verileceği açıklandı. Gelişmeler üzerine açıklamada bulunan Belediye Başkanı Hasan Balaman, “TOKİ"ye yaptığımız girişimler ile Isparta"da ucuz konut yapması için arazi arayışına girdik.

   Yeni Isparta TOKİ ile şekillenirken modern ve çağdaş bir kent oluşturulacak. Merkez komutanlığı, Doğum evi, Hastane ve Isparta halkına söz vermiş olduğumuz okul projesini TOKİ ile birlikte yapacağız. Bilindiği gibi bir süredir Ankara"da bulunuyorum ve Isparta"ya yeni yatırımlar kazandırmak için girişimlerimiz var” dedi.