Türkiye Emekliler Derneği (TUED) Üyesi İbrahim Avcı'nın, emekli aylığının, 2013'te yürürlüğe giren İntibak Yasası kapsamında yeniden hesaplanması talebiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aleyhine açtığı dava reddedildi. Ankara 3. İş Mahkemesi'ndeki duruşmaya Avcı'nın avukatı Yavuz Dersan ile davalı SGK'nın avukatı katıldı. Avukat Dersan, daha önceki dava dilekçesini tekrarladıklarını belirterek davanın kabul edilmesini talep etti.
 
SGK'nın avukatı ise davanın reddini istedi. Hakim Yıldız Kübra Yavuz, davanın reddedildiğini bildirdi. Avukat Dersan, "Karar sürpriz olmadı. Anayasa'ya aykırılık var. Temyiz dilekçemizi hazırlayarak gelmiştik. Yargıtay'a müracaat ettik. Emekliler için hala umut var" dedi.
 
Mahkeme sonucu gazetemize değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdulkadir Ersal, mahkemeden istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. 20 yıldır sürdürdükleri intibak yasasını geçen yıl alabildiklerini ancak istedikleri gibi olmadığını belirten Ersal, "Geçen sene biz 2000 yılına kadar olan intibak yasamızı aldık. 10 lira ile 350 lira arasında bir intibak tespit ettiler. Bizim istediğimiz her ne kadar o şekilde olmasa bile hükümetin takdir ettiği o idi. Biz bundan esinlenerek 2000'den sonraki emeklilerinde bu hakkı alacağını düşündük. Bilirkişiye dava açtırdık. Bugün (dün) sonuçlanan davadan istediğimiz sonucu alamadık. Ama hala umudumuz var. Davayı Yargıtay'a taşıyacağız. Eğer yine reddedilirse Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurularda bulunacağız." diye konuştu.
 
VAATLER TUTULSUN
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin durumundan bahseden Başkan Ersal, "Seçim öncesi tüm adayların beyannamelerinde emekliler vardı. Emeklilerin geçinemediği, hayatını zor devam ettirdiği söyleniyordu. Bütün meydanlarda bütün siyasi partilerin dilindeydi bu. Biz seçimden istikrarlı ve tek başına bir hükümet çıksın, seçim zamanında verilen vaatler yerine getirilsin istiyorduk. Sonuç itibariyle bu milletimizin kararıdır.
 
Şuanda koalisyon ya da azınlık hükümeti görünüyor. Bizim isteğimiz hükümet bir an önce kurulması ve kurulan hükümetin de vaatleri yerine getirmesidir. Bir kaç gün sonra Ramazan Bayramı geliyor. Emekliler çoluğuna çocuğuna şeker bile alamayacak güçtedir. Etin kilosu olmuş 40 lira. Bunu koyun bir kenara gıdasını almakta güçlük çekiyor. Emekliler ciddi anlamda mağdurdur ve bu mağduriyetin giderilmesi için bir an evvel hükümetin kurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı