Akkent Değişikliğine İzin Çıkmadı

Hasan Balaman Başkanlığında Toki Isparta Belediyesi işbirliği ile kurulan ve adı Akkent Konulan Mahallenin İsminin Gülkent Olarak Değiştirilmesine İlişkin Belediye Meclis Kararı Valilik Makamınca Veto Edildi…

 7 Mart 2010 tarihinde muhtarlık seçimi yapılacak TOKİ konutları mevkiinin adının Akkent’ten Gülkent’e dönüştürülmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan onay beklediğine ilişkin haberler doğru çıkmadı.

 Vali Ali Haydar Öner’in makamın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak Akkent Mahallesi adının Gülkent Mahallesi olarak  değiştirilmesine ilişkin Belediye Meclis karını onaylamadığı ortaya çıktı. TOKİ konutlarının bulunduğu mahallenin adı Akkent Mahallesi olarak kalacak ve seçimlere bu isim altında girilecek.

Vali Ali Haydar Öner, Akkent Mahallesi isminin Gülkent Mahallesi olarak değiştirilmesine ilişkin Belediye Meclis kararının kabul edilmediğini doğruladı. Mahallenin adının Gülkent olarak değiştirilmesi için İçişleri Bakanlığı’nın onayına sunulan herhangi bir Meclis kararının olmadığının altını çizen Vali Öner, “Akkent ismi sadece bir partinin ismini anımsatmıyor.

Bu isim başka anlamlarda içeriyor. Böyle bir değişikliğe onay vermedim. Meclis kararı onaylanmamış İçişleri Bakanlığı’na da onay için sunulmamıştır. Bu mahallenin adı Ülkü kent olsaydı ve değiştirilmek istenseydi inanın bu değişik kararına da izin vermezdim. Mahallemizin adı Akken Mahallesi’dir” diye açıklamada bulundu.

Konuyla İlgili olarak Haber32' ye Açıklama yapan Eski başkan Hasan BALAMAN Biz daha önce söylemiştik bu mahallenin adının değiştirilemeyeceğini sayın Valimizi bu önemli ve doğru kararından dolayı kutluyorum ve teşekkür ediyorum dedi.

Balaman açıklamasında eğer siz böyle yaparsanız yapılmış işlere değişik isimler takmaya çalışırsanız birileride gelip sizin yaptığınız işlere değişik isimler takar, Muzaffer Türkeş Mahallesi adı değişir, Alparslan Türkeş bulvarı ismi değişir ama bunlarla uğraşmak siyasi etik dışıdır. Nitekim sayın valimiz bu yanlışa dur demiştir. şeklinde konuştu.