MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’nın kanayan yarası olan ve bir türlü tamamlanamayan ITKM için tüm tarafların Isparta Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında bir araya gelmesi konusunda çağrıda bulundu.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dün yaptığı basın toplantısında ITKM için önemli bir çağrıda bulundu.

Başkan Yalçın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bana göre şuanda ITKM konusu basında en az yer alması gereken bir konu. Artık herkes bu konuyu bilmesi gerektiği kadar biliyor. Ama bu konunun muhatapları konuyu bilmiyor. Hiç araştırmıyorlar. Ben araştırdım. Belediye başkanımızla da konuştum ve bir kitapçık hazırlandı. Sorunu çözmek yerine sorunu daha da büyütmenin Isparta’ya fayda getirmeyeceğini düşünüyorum.

“VALİ BEYİN BAŞKANLIĞINDA BİR ARAYA GELİP SORUNU ÇÖZELİM”
Artık sorumlu aramayı bırakalım, çare düşünelim. Sorumlu aranıyorsa bu konuda hiç sorumluluğu olmayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dır. 2 tane çözüm önerisi sundum. Ak Parti il başkanını arayıp bu konudan bir araya gelmemiz gerektiğini söyledim. Önümüzdeki hafta içerisinde konunun tüm muhataplarını, özellikle de Isparta’da daha huzurlu olsun sayın valimizin başkanlığında ve kendisinin uygun gördüğü bir yerde toplantının yapılmasını rica ediyorum. Bir araya gelelim.

“SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANINA SAYGI DUYMAK ZORUNDASIN”

Isparta Türkiye’de yaşanabilir iller arasında birinci sırada. Bunu rahat rahat söylemek yerine sırf acaba politik bir siyasi durum olur mu diye bakıyorlar. Sağlıkta, eğitimde bu işi yapanlardan Allah razı olsun. Ama bunu söylerken Türkiye’de bizi çok önemli yere getirecek olan alt, üst yapı, yeşil alan, çevre düzenlemesi, şehir planlaması anlamında işi Türkiye’de zirveye taşıyan bir belediye başkanına teşekkür etmek çok mu zor. Sevgide herkes serbesttir ama saygıda mecburiyet vardır. Bunu yapmıyorsan siyaset yapmayacaksın. Isparta’da bir kişi belediye başkanı seçilmişse kim olursa olsun ona saygı duyacaksın. Ama Isparta belediye başkanı tertemiz Ispartalının oylarıyla seçilir de Isparta’nın değerlerini ayaklar altına alırsa o zaman saygı duymazsın.

“MİLLETVEKİLİ İLE BELEDİYE BAŞKANINI BİRBİRİNDEN UZAKLAŞTIRIYORLAR”
ITKM konusunda önünüzdeki hafta içerisinde sayın büyüklerimizin, sayın milletvekillerimizin ve siyasi partilerden kim uygun görürlerse buluşalım. ITKM’nin çözümü çok basit. Ben bilgi kirliliği var diyorum ama bu konuda arayan yok. O zaman art niyet var. Sayın milletvekiline bir bilgi verilmiş. Konuşurken ITKM ile otogarı kıyaslamış denildi. Belediye başkanımız ben böyle bir şey söylemedim diyor. 15 yıldır belediye başkanlığı için Isparta’da güven kazanmış bir insan söylemedim diyorsa söylememiştir. Burada bir art niyet ya da yanlışlık mı var. Varsa bunu düzeltmek çok mu zor? ITKM konusunu çözmek istiyorlarsa milli mutabakat çerçevesinde buyursunlar gelsinler.

“ISPARTA BELEDİYESİ 30 MİLYONLUK ALACAĞINDAN VAZGEÇMEZ”
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bırakın burayı ben yapayım diyor. Mahkemenin karar verdiği Isparta’nın şirketten alacağı var. Bunların karşılığında da dükkanları alayım 6 ayda yapıp teslim edeyim diyor. Buna yok diyorlar. Çünkü yarın şirket geri dönerse mahkemelik durum olabilir deniliyor. O zaman sizin yapıyor diyor o zaman da alacaklarından vazgeç deniliyor. Isparta Belediyesi’nin şirketten 30 milyon lira alacağı tescil edilmiş. Ben belediye başkanı olsam buna imza atmam. Ispartalının hakkından nasıl vazgeçerim. Belediye başkanı alacaklarım karşısında bana dükkan verin imza atayım. Çok basit bir konu. Neden bu hale getirildiğini ben anlamıyorum” dedi.