5 bin kişilik öğrenci yurdu kampusunda incelemelerde bulunan Vali Günaydın, kesin ve net bir talimat verdi: Öğrenciler, 18 Eylül sabahı yurtlarından okula gidecek.
    
İl Özel İdaresi'nin yüzde 7'lik kat karşılığı anlaşması ile özel sektöre yaptırdığı Mensucat Fabrikası arkasındaki 5 bin kişilik yurt kampusunda müteahhit firmadan kaynaklı yaşanan gecikmenin sebep olduğu mağduriyet Vali Şehmus Günaydın'ın zamanında müdahalesi ile ortadan kalkıyor. Aksi halde KYK'yı bekleyen 5 bin öğrenci, 18 Eylül'den 1 Ekim'e kadar 2 hafta ya başka yerde kalacak ya da okulu asacaklardı.

HİÇBİR ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMAYACAK

Vali Şehmus Günaydın, dün ilgili kurum yetkilileri ile birlikte İl Özel İdaresi'nin özel sektöre yaptırdığı 5 bin kişilik yurt kampusunda incelemelerde bulundu. Yüklenici firma temsilcileriyle de görüşen Vali Günaydın, KYK'nın 1 Ekim'den önce yurtları işletmeye alması yönünde çalışmaların yapılması talimatını verdi. Vali Günaydın'ın KYK yurtlarının 1 Ekim'den önce işletmeye açılması yönündeki kesin ve net talimatı doğrultusunda yüklenici firma çalışmalarını hızlandırdı. Bu doğrultuda İl Özel İdaresi'nin yüzde 7'lik kat karşılığı sözleşmesinden doğan 350 öğrencilik bloğuna hemen öğrenci alınabilecek. Okullar açılmadan önce şehre gelen KYK bekleyen öğrencilerin de mağdur edilmemesi için tedbirler alında. Bu doğrultuda KYK'nın mevcuttaki 3800 kapasiteli yurtlarındaki boşluklar doldurulacak. Gecikmeli yerleşme yapan öğrencilerin yerlerine geçici olarak yeni yurt kampusunun bitmesini bekleyen öğrenciler yerleştirilecek. 

OTOBÜS SEFERLERİNİN BAŞLATILMASI TALİMATI

Öte yandan Vali Şehmus Günaydın'ın talimatı üzerine Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi de yeni yurt kampusu için otobüs seferi planlaması yaptı. Özel Halk Otobüsleri,  cuma gününden itibaren yurt kampusu ile şehir ve üniversite arasında sefer düzenleyecek.