“Gidilmedik köy kalmayacak” parolasıyla Isparta’daki görevine başlayan Vali Şehmus Günaydın ilçe ve köy ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Vali Günaydın’ın son durağı Atabey ilçesi oldu. Atabey’in tüm köylerini ziyaret eden Vali Günaydın ilçe merkezinde muhtarlar toplantısı düzenledi.

Vali Şehmus Günaydın Atabey ilçesinde ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam Doğan Kemelek’ten bilgi alan Vali Günaydın ardından İlçe Emniyet Amirliği’ni ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Daha sonra Atabey Belediyesi’nde Başkan Tevfik Atasoy ile bir araya gelen Vali Günaydın Başkan Atasoy’dan ilçe yürütülen çalışmalar hakkına bilgi alarak görüş alış verişinde bulundu.

Belediye ziyaretinin ardından Atabey Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Yaşlı Kültür Merkezi’ne geçen Vali Günaydın proje kapsamında merkezde çalışmalarını sürdüren yaşlı kadınlarla bir araya geldi. Kadınlarla bir süre sohbet eden Vali Günaydın merkezde yapılan el işlerini inceledi. 

“Yaşlı Kültür Merkezi projesi kapsamında ilçe merkezinden ve köylerden servislerle evlerinden alınan 34 kadın merkezde el sanatları ve spor eğitimleri alırken aynı zamanda düzenlenen kültürel gezilere katılıyor. Merkezde ayrıca 3 öğün yemek hizmeti de sunuluyor.”

Vali Şehmus Günaydın ilçede ayrıca mahalle ve köy muhtarlarıyla da bir toplantı yaptı. Göreve başladığı günden beri hem ilçe hem de köy ziyaretlerini aralıksız olarak devam ettirdiklerini kaydeden Vali Günaydın, amaçlarının vatandaşların yaşadıkları sorunları seçtikleri kişilerden dinlemek olduğu söyledi.

Vali Günaydın “Köylerimizde ve mahallelerimizde çözülmesi gereken sorunları beraberimizde gelen arkadaşlarımıza da anında ileterek çözümü noktasında hızlı hareket edelim istiyoruz. Bu yöntemle gittiğimiz ilçelerimizin ve köylerimizin sorunlarını önemli ölçüde çözdük. Bu nedenle tekrar çalışma arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bugün de Atabey ilçemizde başta değerli Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere muhtarlarımızla birlikte ilçemizin sorunlarını, vatandaşlarımızın dertlerini dinleyeceğiz, çözüm noktasında fikir jimnastiği yapacağız. İnşallah toplantı sonrası herkes mutlu ayrılır temel amacımız bu. Sorunlarımızın çözülmesi hem sizleri hem de vatandaşlarımızı elbette mutlu edecektir. Bu anlayışta ve bu bilinçteyiz.” dedi.

Toplantının ardından Vali Şehmus Günaydın Kapıcak köyünü ziyaret etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Günaydın, vatandaşların ilçe ile köy arasındaki yolun iyileştirilmesi ve afet evleri bölgesinde yeni yer talepleri için İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışma yapması talimatını verdi. 

Vali Günaydın daha sonra Pembeli köyüne geçti. Burada da vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Vali Günaydın, hayvancılığı bölgede tekrar geliştirmek için gençlerin katkısı ile güzel projelerin uygulanabileceğini belirtti.

Vali Günaydın Pembeli köyünün ardından Harmanören köyüne geçti. Köy sakinlerince iletilen taş ocağının civardaki tarım arazilerine zarar verdiği yönündeki şikâyetle ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin bölgede inceleme yapması talimatını verdi. Vali Günaydın burada yaptığı açıklamada ise Kapıcak köyünden başlayarak asfaltlama işinin Harmanören köyü yönünde ilerleyeceğini söyledi. 

Ardından İslamköy’ü ziyaret eden Vali Günaydın, köyün turizm yönünden potansiyeline değinerek, İslamköy’deki tarihi evlerin restorasyon çalışmalarına destek olabileceklerini söyledi.

Atabey ilçesinde ziyaret edilen son köy Bayat oldu. Burada kadınlar çocukları için yeni park talep ederken Vali Günaydın ise Köy Muhtarlığı tarafından belirlenecek merkezi bir yere yeni park kurulması için İl Özel İdaresi’ne talimat verdi.