Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı tarihte emsalsiz zaferlere imza atan milletimizin varlığını güçlendiren, kaderimizi değiştiren, milli mücadelenin ilk adımı olmuştur.
 
19 Mayıs tarihinin, aynı zamanda Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara verilen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Şüphesiz, milletleri ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi gelişmenin gücü ve geleceğin mimarları kabul edilen genç nesiller olmuştur. Genç kuşakların yetişmesine büyük önem veren milletler daima ileriye gitmiş ve geleceğe umutla bakmışlardır. Sevgili gençler; Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha ileri noktalara taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için çok çalışmalısınız. İdeallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, özgüvenli, milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda büyük bir özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyor, sizlerle gurur duyuyoruz.
 
19 Mayıs aynı zamanda bir spor bayramıdır. Spor, sağlıklı bir bünye, her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve boş vakitleri değerlendirme açısından hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ayrıca; günümüzde büyük bir sektör haline gelen spor, Ülkeler arasındaki rekabette de önemli bir faktördür. Uluslararası müsabakalarda Şanlı Bayrağımızı göndere çektiren ve Ülkemizin adını bütün dünyaya duyuran sporcularımız gurur kaynağımızdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; bütün vatandaşlarımızın, sevgili gençlerimizin Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi, 15 Temmuz hain kalkışma sırasında şehadet mertebesine ulaşan demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnet ve saygıyla yâd ediyor, özelikle bu güzel bayramın hediye edildiği gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum.