Isparta Valisi Şehmus Günaydın çalışma ziyareti kapsamında Gelendost ilçesini ziyaret etti.
İlçede ilk olarak merkez ve köy muhtarlarının katılımı ile gerçekleştirilen istişare toplantısı gerçekleştirildi.
 
Gelendost protokolünün de katıldığı toplantıda konuşan Vali Şehmus Günaydın, yapılan içe ziyaretleri ile vatandaşı yerinde dinlediklerini belirterek, Gelendost ilçesinde geçtiğimiz yıl sıcak asfalt konusunda önemli yatırımlara takım ruhu ile çalışarak imza attıklarını söyledi. Vali Şehmus Günaydın, Isparta il genelinde belirlenen 116 köyden 104’ünde içme suyu pompa enerjilerinin karşılanacağı güneş panellerinin tamamladığını bunda vatandaşlara ekonomik olarak büyük kolaylık sağladığını söyledi.
 
Vali Şehmus Günaydın eğitimin olmazsa olmazları olduğuna değinerek, İlçe merkezi ve köylerde okullarının tadilat çalışmalarının, eğitim öğretim yılı açılmadan bitirilmesi konusunda bir kez daha ilgileri uyardı.
 
Toplantının ardın ilk olarak Keçili köyündevatandaşlar ile bir araya gelindi.
Köy konağı önünde vatandaşlar ile bir süre sohbet ederek talepleri dinleyen Vali Günaydın kendisine iletilen İçme suyu pompa enerjisi maliyeti ile ilgili olarak keçili köyünegüneş enerjisi panel müjdesi verdi.
 
Vali Şehmus Günaydın’ın Gelendost ilçesinde ziyaret ettiği diğer bir köy ise Balcı köyü oldu.
 
Bir süre Köyün erkekleri ile köy meydanında oturan Vali Günaydın, ardından çocuklara futbol topu hediye ederek,  köyün anneleri tarafından talep edilen,  ekmek fırını ve ikinci çocuk parkı konusunda, çalışma yapmalariçin özel idaresi ekiplerine talimat verdi.
 
Vali Şehmus Günaydın ve beraberindeki heyetin ziyaret ettiği bir diğer köy ise çaltı köy oldu.
 
Köy merkezinde vatandaşlar ile bir süre sohbet eden Vali Günaydın talep edilen konularla ilgili olarak imkanlar dahilinde köye hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.
 
Gelendost ilçesinde ziyaret edilen son köy ise Esinyurt köyü oldu.
 
Esinyurtilk okulu bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Günaydın talep edilen,  köy ile anayol arasında kalan 200 metrelik yolun okullar açılmadan sıcak asfalt olması talimatını verirken, mezarlık yolunun ise malzemeli bakım yapılması konusunda ilgilere talimat verdi.