Vali Şehmus Günaydın hafta sonunda Senirkent ilçesine çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan ile birlikte köy ziyaretleri öncesinde Senirkent Kaymakamlığını ziyaret eden ve Kaymakam Mehmet Sayın’dan ilçe hakkında brifing alan Vali Günaydın, ardından Senirkent Belediyesine geçerek Başkan Erol Civelekoğlu’ndan ilçede yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

TALEPLER YERİNDE DİNLENDİ

İlçe temaslarının ardından Yassıören köyüne geçen Vali Günaydın burada vatandaşlarla bir araya geldi. Kendisine iletilen kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi talebiyle ilgili maliyet hesabı çıkarılarak proje hazırlanması konusunda İl Özel İdaresi yetkililerine talimat vererek çalışma yapılmasını istedi. Vali Günaydın vatandaşlara yeni uygulamaya konulacak olan“Havza Bazlı Destekleme Uygulaması” hakkında bilgi vererek hayvancılık alanında TKDK projesi hazırlamalarını istedi.

HAYVANCILIK DESTEKLERİ DEVAM EDECEK

Vali Şehmus Günaydın ardından Ortayazı köyünü ziyaret etti.  Burada ilk olarak kadınların taleplerini dinledi ve beraberindeki ilgililere sorunların çözümü konusunda çalışma yapılması talimatı verdi. Ardından köy merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Günaydın pilot bölge seçilerek köyde uygulamaya konulan hayvancılık projesi ile ilgili bilgi verdi. Vali Günaydın burada yaptığı açıklamada, hayvanlığın gelişmesi ve büyükbaş hayvan sayısının artırılması konusunda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Ardından Garip köyüne geçen Vali Günaydın köyde çokça üretilen barbunya rekoltesi ile ilgili bilgi aldı ve çiftçilerin gelirlerinin artırılması için ortak çalışma yapılması talimatı verdi. Vatandaşların sulama suyu ile ilgili taleplerini dinleyerek, ilgililerden sorunlar ve çözüm önerilerinin olduğu bir raporun hazırlanmasını istedi.

AKKEÇİLİ’DE YÖRÜK TÜRKMENLER İLE BULUŞULDU

Vali Günaydın Türkiye Yörük Türkmen Birliği tarafından Akkeçili köyünde düzenlenen programa katıldı. Burada Türkiye’nin birçok ilinden gelen Yörük Türkmen Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Halk oyunları gösterisiyle karşılanan Vali Günaydın ardından Yörük Evi Müzesini gezdi ve birliğin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Burada Vali Günaydın’a Yörük Türkmen Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tatlıoğlu tarafından kefiye takılarak Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.

HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Vali Günaydın burada yaptığı konuşmada “ Birlik olarak çok güzel bir çalışma yapıyorsunuz. Ülkemizin bulunduğu bu ortamda, millet olarak kuşatılmaya çalışıldığımız bu zamanlarda bu birlikteliği sağlamak için göstermiş olduğunuz çalışma ve gayret her türlü takdirin üzerinde. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Hiç kimse merak etmesin, Bu millet her türlü zorluğu yenecek gücü ve azmi olduğunu ortaya koydu. 15 Temmuzdan önce, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Miryokefalon Savaşında bu ruhu ortaya koydu. Son olarak 15 Temmuzda da ortaya koydu. Milletimiz üzerinde hesabı olanlar şunu çok iyi bilmeli ki bundan sonra herhangi bir hainlik yaptıklarında yine aynı ruh karşılarına çıkacaktır. Milletimizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Allah’ın izniyle biz birbirimize sımsıkı sarıldıkça bu sorunlar bizim için hiç önemli değil. Ancak 15 Temmuzdan sonra daha çok çalışmaya da ihtiyacımız var. Bizim bu ihaneti bertaraf etmemiz için her zamankinden daha çok çalışmamız, alın teri dökmemiz lazım. Atalarımız ve dedelerimiz bunu daha önce nasıl başardıysa bizde başarıyoruz ve başarmaya da devam edeceğiz.” dedi