VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün başöğretmenliği unvanının kabul edildiği 24 Kasım tarihi, 1981 Yılından beri her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. 

Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerindendir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözüyle öğretmenlerimizin tarihi görevine işaret etmiştir. Ayrıca “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” anlayışını benimseyen milletimiz her zaman öğretmenlerimize olan sevgi ve saygısını ortaya koymuştur.

Bizler Türk Milleti olarak öğretmenlerimizi anne ve baba kadar değerli, aziz ve saygın insanlar olarak baş tacı etmişiz.

Öğretmenlerimiz; milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, üstün ahlak ve fazilete sahip, bilgili, kültürlü ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen insanları yetiştirmek suretiyle, geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra etmektedirler. Öğretmenlerimiz, Anadolu’nun en ücra köşesinde her türlü zor koşullara rağmen görevlerini layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu her daim yüreklerinde hissederler.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimize yön veren, bizlerin yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin gününü yürekten kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ve hain terör saldırıları sonucu şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum.