Isparta Valisi Memduh Oğuz, Ali Haydar Albayrak İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
Vali Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz'ın da katıldığı ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Kendisinin de öğretmen bir aileden geldiğini ifade eden Oğuz, ''Öğretmenler odasının o güzel konusunu, havasını bilirim. Bu odada hiç yabancılık çekmem'' dedi.
Eskiden öğretmenliğin ve toplumun öğretmenlere bakışının farklı olduğunu anlatan Öner, ''Günümüzde paradigmalar değişti, değer yargıları farklılaştı. Ama öğretmenlik görevinin her devirde toplumda yeri farklı olmuştur. Çünkü çok ulvi bir görev, geleceği şekillendiren bir görev, sorumluluk isteyen bir görevdir'' diye konuştu.
Milli eğitim teşkilatı ve öğretmenlerin özverili çalışmaları dolaysıyla Isparta'daki eğitimin üst seviyede olduğunu ve kendilerine hiç şikayet gelmediğini aktaran Vali Oğuz, ziyaretinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır'' sözüne layık bir öğretmen kadrosu gördüğünü belirtti. Oğuz, ''Gördüm ki, geleceğimiz emin ellerde, sizlerin sayesinde geleceğe güvenle bakabiliyoruz. Devletim ve milletim adına başta milli eğitim teşkilatı olmak üzere sizlere çok teşekkür ediyorum'' dedi.
Sınıfları da ziyaret eden Vali Oğuz, sohbet ettiği öğrencilere yaz tatili için tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerden tatil boyunca sağlıklarına dikkat etmesini isteyen Oğuz, gönüllerince oyun oynamalarını, gezmelerini, eğlenmelerini ve kitap okumayı da ihmal etmemelerini istedi. Ardından Vali Oğuz, öğrencilerle birlikte üzerinde ''Birbirimizi hiç unutmamak dileğiyle 5-B'' yazılı pastayı kesti.