Vali Memduh Oğuz gelenek haline getirdiği okul ziyaretlerini sürdürüyor.     Bu kapsamda Vali Memduh Oğuz sabah saatlerinde Kamile Gürkan İlköğretim Okulunu ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ve Okul Müdürü Şükrü Türk tarafından karşılanan Vali Oğuz, ilk olarak Anasınıfına girerek burada bulunan öğrencilerle sohbet etti.

Anasınıfı ziyaretinden sonra 7-A sınıfına girerek işlenmekte olan Türkçe dersine katılan Vali Oğuz, öğrencilerle birlikte bir süre dersi dinledi.

Vali Oğuz öğretmenden izin isteyerek; “Çocuklar çok güzel bir konuyu işliyorsunuz, öğretmeninizde konuyu çok güzel anlattı. Hayatınızın her döneminde, yaşamınızın her aşamasında bu ders size lazım olacak. Keşke burada büyük insanlarda olsaydı da bu dersi dinleselerdi. Birçok insanda anlatım bozukluğu var, bir konuyu karşı tarafa anlatırken yanlış kelimelerle, farklı manalar taşıyan kelimelerle anlatmaya çalışıyoruz. Hâlbuki Türkçemiz çok zengin bir dil, o bakımdan Türkçeyi çok güzel şekilde öğreneceğiz. Ondan sonra ancak matematiği, tarihi ve hatta yabancı dili güzel Türkçemiz sayesinde doğru bir şekilde öğreneceğiz” dedi.

Anlatmak kadar dinlemenin de çok önemli olduğunu belirten Vali Oğuz; “Umarım öğretmeniniz bu konuyu da başka bir derste işler. Çünkü anlamak için dinlemek çok önemli, karşımızdakini dinlerken nelere dikkat edeceğimiz çok önemli. Hatta anlatım bozukluğunu anlayabilmemiz için dinlemeyi de çok iyi öğrenmeliyiz” dedi. Vali Memduh Oğuz başarı dilekleriyle okuldan ayrıldı.