Isparta Valisi Memduh Oğuz, merkez ilçe ile Sav, Kuleönü ve Büyükgökçeli beldeleri mahalle muhtarlarıyla sohbet yemeğinde bir araya geldi.

Vali Oğuz, telefonunun 24 saat açık olduğunu, muhtarlardan her türlü sıkıntıda kendisini aramasını istedi. "Eğer mahallenizde kıyıda köşede aç varsa lütfen bana bildirin." diyen Oğuz, "Mahallenizde bir garip, bir sıkıntıda olan, bir aç olan kim varsa vebali boynunuza, bu manada 24 saat vatandaşın emrindeyiz." dedi.

Öğretmenevi'nde yapılan toplantıda konuşan Memduh Oğuz, bir garibin evinde bir avuç bulgurun kaynamaması durumunda yediklerinin kendilerine helal olmayacağını kaydetti.  

   Oğuz, şöyle devam etti. "Yani birisi 'Yarabbi bu gece bana sahip çıkacak biri yok mu?' dediği anda siz varsınız, arkanızda da ben varım. Doktorlar hizmetlerinde, sağlık hizmetlerinde de aynı şeklide. Vatandaş doktora gidemiyorsa biz vatandaşın ayağına gideriz. Özürlülere hizmette de aynı şeklide hareket edeceğiz." Muhtarların idare hayatında önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Oğuz, sorunları birlikte çözmek istediğini dile getirdi.    

 Okullarda bazı sorunlar olduğunu kaydeden Oğuz, bu konuda muhtarlarda biraz daha gayret göstermelerini istedi. Isparta'da devlet-vatandaş işbirliği ve hayır seveler aracılığıyla yapılan okullar konusunda zayıf olunmasından yakınan Vali Oğuz, şunları kaydetti: "Bunu biraz harekete geçirmemiz lazım. Bu il merkezinde de zayıf, ilçelerde de zayıf.

Isparta'nın gerek burada oturan, gerekse iş hayatını dışarıda, başka illerde devam ettiren hayırseverleri var. Yenilenmesi gereken mekteplerimiz var, hayırseverlerimizi harekete geçirerek en az 5-6 okul yaptırmamız lazım." Yapılan toplantıda duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay da muhtarlar olarak Davraz Kayak Merkezi ile Çanakkale'ye düzenleyecekleri geziler hakkında Vali Oğuz'a bilgi verdi.