Isparta Valisi Memduh Oğuz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi ve Gönen Sanayi Bölgesindeki fabrikaları ziyaret etti.
Gönen Kaymakamı Mehmet Keklik, OSB Müdürü Kadir Tekin ve Gümüşgün Köyü Muhtarı Ali Haydar tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, Organize Sanayi Bölgesi ve Gönen Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaretlerinde fabrika sahipleri ve çalışanlarıyla sohbet eden Oğuz, çalışmalar ve üretilen ürünler hakkında bilgi alarak, kendilerinin de bölgeye yapılacak her türlü yatırıma destek vereceklerini söyledi.
Fabrika ziyaretinde yapılan çalışmaları gördüğünü ve çok memnun kaldığını anlatan Oğuz, şöyle konuştu:
''Üretim durumunu gördük, ne kadar sağlığa uygun, hijyenik çalıştıklarını gördük. İçlerindeki dayanışmayı da gördük ve buna sevindik. Aynı zamanda daha iyisini araştırma noktasındalar. Yani bir taraftan da ar-ge çalışmalarına önem veriyorlar. Ürün çeşitliliğine baktığımız zaman da güzel. Bizim burada bulunuşumuzun maksadı da odur zaten. Kendilerini destekliyoruz. Eğer bizim vilayet olarak veya kalkınma ajansı olarak kendilerine yapabileceğimiz bir katkı olursa bu konuda katkıya hazır olduğumuzu, desteğe hazır olduğumuzu söylemeye geldik.''
Vali Oğuz, Beşler Kuruyemiş Fabrikası'nı ziyaretinin ardından Gönen Sanayi Bölgesi'nde üretimine devam eden Safa Yapı ve Boya İmalat Fabrikası ile yıllık 1 milyon parçanın üzerinde üretim yapan Kimo Tekstil Fabrikası'nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.