Isparta Valisi Memduh Oğuz, Gelendost ilçesinde incelemede bulundu.
Vali Memduh Oğuz, Gelendost ilçesini ziyaretinde ilk olarak Ertokuş Hanı'nı gezdi. Restorasyonu tamamlanan binada incelemede bulunan Oğuz, burada Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden gelen uzman Müge Selçuk'tan yapıyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra İl Özel İdaresi Soğuk Hava Deposu'na geçen Memduh Oğuz, burada deponun özelleştirilmesine karşı olduklarını belirten elma üreticileriyle görüştü.
Deponun satılmayacağını kaydeden Oğuz, gelecek elma depolama zamanında elmalarını Özel İdare Soğuk Hava Deposu'na koymak isteyen üreticilere kasa tedarikinde bulunulacağını, bunun için de 150 bin elma kasasının ihaleyle alındığını açıkladı.
Vali Memduh Oğuz, Isparta Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 18 üreticiye 36 süt sığırı dağıtımı törenine de katıldı. Hükümet Konağı önündeki törende konuşan Vali Oğuz, Isparta'nın tarımda çok önemli bir merkez olduğunu, ülke elma üretiminin yaklaşık yüzde 70'inin Isparta'dan sağlandığını açıkladı.
Isparta'nın elmada bir marka olması gerektiğini belirten İpek, kentte ayrıca hayvancılığın da gelişmesi gerektiğini vurguladı. Memduh Oğuz, hayvancılık konusunda sıfır faizli kredilerin değerlendirilmesini isteyerek, üreticileri ilçe ve il tarım müdürlüklerine davet etti.
Kaymakam Ferhat Peşin, yaptığı konuşmada, süt sığırı dağıtımıyla ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara destek olmayı amaçladıklarını söyledi.
Tarım İl Müdürü Sıddık İpek ise, Gelendost ve Eğirdir'in Türkiye'nin elma deposu olduğunu hatırlattı. İpek, Gelendost'ta yılda yaklaşık 200 bin ton elma üretimi yapıldığını, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ilçedeki 4 soğuk hava deposuna yüzde 50 hibe yardımı yaptığını, ayrıca Bağıllı beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne de 5 bin tonluk elma deposu yapılması için karar alındığını kaydetti.
Törenin ardından Vali Oğuz, Şehit Erhan Çakmak İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Yenileme yapılması planlanan Afşar Camii'ni de gezen Vali Memduh oğuz, burada yetkililerden bilgi aldı. Gelendost Belediyesi'ni de ziyaret eden Oğuz'a burada Belediye Başkanı Halim Kıyak tarafından ilçeyle ilgili brifing verildi.