Isparta Valisi Memduh Oğuz, iş adamlarına ekonomik birliktelikleri uluslararası kuvvete dönüştürmeleri yönünde çağrıda bulundu.
     Vali Oğuz, Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) üyeleriyle yaptığı toplantıda iş adamlarının güçbirliği oluşturmalarını istedi. Isparta'nın mayasında, geleneğinde birliktelik olduğunu ifade eden Oğuz, Isparta'da şu ana kadar hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadığını belirtti. Dünyanın dejenerasyona uğradığı bir dönemde daha iyiye giden bir vilayette yaşadığını belirten Oğuz, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Ben buraya bir metropolden, tereddütlerin yaşandığı bir şehirden geldim. Isparta'nın insan unsuru da fevkalade. Sizden öncekiler sizlere güzel bir miras bırakmışlar ve yetkin bir toplum meydana gelmiş. Isparta Türkiye'ye örnek bir vilayettir ve bu yüksek standart sizlere mükellefiyetler getiriyor. Çalışmanız lazım, birlikte çalışmamız lazım. Bizim boş vakit geçirecek zamanımız yok. Bu nedenle bu ekonomik birliktelikleri uluslar arası kuvvete dönüştürmemiz lazım.''
     Isparta'nın eğitim kenti olduğunu da hatırlatan Oğuz, eğitim alanında da güçbirliği yapılması gerektiğini belirtti.