Isparta Valisi Memduh Oğuz, merkez mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi.
Öğretmenevinde düzenlenen programa, Kuleönü ve Büyükgökçeli beldeleri muhtarları da katıldı. Vali Memduh Oğuz, toplantıda 2011 yılının Isparta için iyi geçtiğini belirterek, ''Isparta olarak 2011 yılında çok büyük acılar yaşamadık. Kaldıramayacağımız, takatimizin yetmeyeceği sıkıntıları Cenab-ı Allah bize yaşatmadı. Aynı şekilde inşallah 2012 yılı da huzurlu geçer, mutlu geçer. İnsanoğlu her zaman daha iyisini ister. İnşallah 2012 yılı, 2011 yılından daha iyi geçsin'' dedi.
Muhtarların idare hayatında çok önemli yerlerinin olduğunu vurgulayan Oğuz, şöyle konuştu:
''İdareyi birlikte yürütüyoruz, o bakımdan sorunları birlikte çözeceğiz. Okul konusunda sıkıntılarımız var, bu konuda biraz daha gayretli olmamız lazım. Isparta'da hayırseveler aracılığıyla yapılan okullar konusunda zayıfız. Bunu biraz harekete geçirmemiz lazım. Isparta'nın iş hayatında hayırseverleri var. Yenilenmesi gereken okullarımız var, hayırseverlerimizi harekete geçirerek en az 5-6 okul yaptırmamız lazım'' diye konuştu.
Isparta'da Valiliği olarak tüm sorunlara yetişmenin mümkün olmadığını ve sorunların çözümü noktasında muhtarlara da önemli görevler düştüğünü hatırlatan Oğuz, vatandaşların problemlerini öncelikle muhtarlara ilettiğini anlattı.
Muhtarlardan mahallelerindeki muhtaç kişileri valiliğe bildirmelerin isteyen Oğuz, ''24 saat telefonum açık. Beni her zaman arayabilirsiniz. Mahallenizde garip, sıkıntıda olan, aç kim varsa 24 saat vatandaşın emrindeyiz. Vatandaş doktora gidemiyorsa biz vatandaşın ayağına gideriz. Özürlülere hizmette de aynı şeklide hareket edeceğiz'' dedi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay da kentin sorunlarının çözümünde muhtarlarını önemli işlevi olduğunu söyledi. Kınay, muhtarlar için düzenlemek istedikleri geziler için Valilikten destek istedi.
Oğuz, düzenlenecek gezilere destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.